Početna Novosti ZOO Zagreb obilježava Svjetski dan divljih vrsta

ZOO Zagreb obilježava Svjetski dan divljih vrsta

1174
1

U nedjelju 1. ožujka, u Zoološkom vrtu Grada Zagreba organiziran je edukativno-zabavni program za građane u povodu Svjetskog dana divljih vrsta. Posjetitelje i medije na samom početku programa službeno će dočekati zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode Hrvoje Dokoza, stručna voditeljica Državnog zavoda za zaštitu prirode Ana Štrbenac te ravnateljica Zoološkog vrta grada Zagreba Davorka Maljković.

Program posvećen divljim vrstama u ZOO Zagreb trajat će od 10 do 15 sati, a ukazat će na važnost zaštite divljih vrsta jer zbog ilegalne trgovine mnogima od njih prijeti izumiranje. Godišnja vrijednost trgovine biljkama i životinjama procjenjuje se na 150 milijardi kuna.

Kako bi i najmlađi doznali zašto se sve trguje divljim vrstama životinja, u Tropskoj je kući osmišljen Cites CSI laboratorij u kojem će djeca, pomoću digitalne lupe i drugih pomagala, moći otkriti jesu li uzorci načinjeni od ugroženih vrsta.

U nastambi lavova naglasak će biti stavljen na afričke divlje vrste, a u paviljonu Duh monsunskih šuma na biljke mesožderke. Osim toga, u Traperskoj kolibi najmlađi će posjetitelji moći dodirnuti žive gmazove – guštera i zmiju.

Kako bi se mališane potaknulo da zavire u što više edukativnih kutaka, u posebnu će knjižicu skupljati pečate, a one koji ih prikupe sve, očekuju simbolični darovi.

Svjetski dan divljih vrsta

1 Komentar

Comments are closed.