Početna Moj Zagreb Zagreb.hr ZOO-u treba još prostora

ZOO-u treba još prostora

Autor:
Sanja Knjaz
sanja.knj[email protected]

Zoološki vrt (foto:Siniša Kosić/Medijska mreža)Zoološkim vrtom godišnje prođe oko 400 tisuća posjetitelja iz zemlje i inozemstva. Ove godine, 27. lipnja, ZOO vrt slavi 85. rođendan, a nedavno je dobio prestižnu nagradu Europskog udruženja ZOO vrtova (EAZA) za kampanju “Godina europskih zvijeri”. Zar to nisu dovoljni razlozi kandidature te ustanove za Nagradu grada Zagreba? – pita potpredsjednica Gradske Skupštine Tatjana Holjevac. – Na Odboru za javna priznanja ta će ustanova dobiti moju potporu. Zauzimam se za to da uspješan tim ljudi, koji dobro radi svoj posao na radost svih nas, dobije zasluženo priznanje.

– Zaokružujući 85. obljetnicu rada Zoološki vrt zacrtao je nove smjernice rada i razvoja, jer su promijenjeni mnogi standardi držanja životinja, edukacije, brige i zaštite okoliša. Ovih dana završavamo razvojni plan koji ćemo za mjesec dana prezentirati široj javnosti. Razmišljamo i o traženju dodatne površine za ZOO. Tako bismo bili u europskim tokovima, gdje prosječni zoološki vrt ima 20 do 40 hektara, a naš se prostire na sedam. Upravo to ograničava naš daljnji razvoj – ističe Davorka Maljković, ravnateljica ZOO-a.

Zoološki vrt priprema još jednu edukacijsku radionicu – “Svjetski dan ptica selica” 8. i 9. svibnja – kad će se mlade rode i čaplje puštati u prirodni ambijent Lonjskog polja.

I Dumovec, sklonište za napuštene životinje, ulazi u novu fazu razvoja. U planu je proširenje kapaciteta, osim za pse, i za druge napuštene životinje kao što su zečevi i kornjače. U pripremi je i karantena za ranjene mačke te nabava još jednog vozila za zbrinjavanje životinja.

Zposlenici zoološkog vrta (foto:Siniša Kosić/Medijska mreža)

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here