Početna Izbor Znate li kolika je prosječna tražena cijena zagrebačkih stanova?

Znate li kolika je prosječna tražena cijena zagrebačkih stanova?

220
0

Po svemu neobična 2020. godina donijela je brojne promjene na gospodarskoj sceni, a dotakla se i tržišta nekretnina.

Zbog već svima znanih razloga, pad potražnje i cijena stanova u prošloj je godini mnogima bio očekivani scenarij, no u brojim se gradovima dogodilo upravo suprotno, pa i podaci oglasnika Crozilla.com pokazuju kako su njihove vrijednosti ipak nešto porasle.

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su prosječne tražene cijene stanova tijekom 2020. godine bile 5 posto više no godinu ranije, te oko 10 posto više nego tijekom 2018. godine.

Najveća potražnja za stanovima vladala je u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Rijeci, Puli i Zadru, a u navedenim su gradovima, unatoč zastoju s kojim je tržište nekretnina bilo suočeno, prosječne cijene ipak bile više no proteklih godina.

Dok su na jednoj strani zemlje prosječne tražene cijene stanova i dalje troznamenkaste, na drugoj strani najviša prosječna cijena doseže iznos od oko 4000 eura.

Najskuplji su se stanovi tijekom prošle godine na oglasniku Crozilla.com mogli pronaći u gradovima uz more, a pritom prednjače Dubrovnik, Opatija i Split, dok se, u isto vrijeme najniže oglašavane vrijednosti nalaze na kontinentalnom dijelu zemlje.

Prosječna tražena cijena zagrebačkih stanova tijekom 2020. godine na oglasniku Crozilla.com iznosila je 2145 eura po kvadratu, a taj je iznos 6,7 posto veći no godinu ranije.