Početna Moj Zagreb Kvartovi Znanstvena božićna predstava, Fora znanost na Adventu na Zrinjevcu i zimski znanstveni...

Znanstvena božićna predstava, Fora znanost na Adventu na Zrinjevcu i zimski znanstveni kamp

803
0

Foto: PRESSNaredna dva adventska utorka, 17.12. od 17 do 19 sati, te 24. 12. od 10 do 12 sati mali znanstvenici i sva znatiželjna djeca mogu došetati do kućice Fora radionica na Zrinjevcu, i u sklopu adventskog programa saznati nešto o zabavnim znanstvenim pojavama, podružiti se s našim profesorima i uživati u znanstvenim demonstracijama profesora Filipa i njegovih pomoćnika.

Zima je, znaju svi, prepuna djeci omiljene znanosti – snijega i njegovih pahuljica, čarobne kemije mirisa kolača, cimeta i gorenja adventskih svijeća. Kad se nauči znanost u pozadini zime, adventa i čuda prirode, sve postaje još ljepše i veličanstvenije.

Znanstvena božićna bajka Fora radionica

Fora radionice razveselit će sve svoje male znanstvenike posebnom božićnom predstavom Znanstvena božićna bajka. U ludi laboratorij dr. Sovice doći će Djed Mraz, koji želi doznati zašto djeca vole znanost, tehniku i tehnologiju. Naši profesori pokazat će djedici kako je kemija fora, kako je fizika zabavna, a roboti i struja nisu opasni, nego jako zabavni i pametni. Nakontoga, djedica će svoj djeci podijeliti našu slikovnicu s kemijskim setom Fora eskperimenti iz ludog laboratorija dr. Sovice.

Cijena ulaznice i poklona je 55 kn ukupno, a predstava će se održati u četvrtak 19.12. od 17:30 u prostorima event centra Ilica 107. Broj mjesta je ograničen, pa u slučaju većeg interesa održat ćemo dvije predstave jednu za drugom, od 17:30 i od 18:15.

Znanstveni kamp

Svi su praznici idealna prilika da djeca ojačaju svoja znanja i pobude svoje znanstvene interese kroz cjelodnevne zabavne znanstvene radionice, u kojima rade pokuse, istražuju, idu u zabavne znanstvene ekspedicije u neustrašivoj potrazi za biljakama, životinjicama, kukcima i drvnom građom obližnje šume. U malim grupama, do 15, uz tri voditelja, djeca provode vesele dane u igri i istraživanju. Tema kampa je zima, njezina hladnoća, pahuljice, svjetla, ali ćemo se baviti i gradnjom uz pomoć Makedo setova, vodljivim plastelinom i našim omiljenim kemijskim pokusima. Kamp je u prostorima Fora radionica, Zumbulska 25, Vrapče, a kamp se može rezervirati prema danima kada je dijete slobodno, u svim radnim danima zimskih ferija.