Početna Događanja Zlatni medvjed 25. i 26. lipnja na bazenskom kompleksu Svetice

Zlatni medvjed 25. i 26. lipnja na bazenskom kompleksu Svetice

Međunarodni plivački miting „Zlatni medvjed“ održat će se u svom 36. izdanju u organizaciji Plivačkog kluba Medveščak 25. i 26. lipnja na bazenskom kompleksu Svetice u Zagrebu. Riječ je o jednom od najvećih plivačkih natjecanja u Hrvatskoj, koje uživa dugogodišnju podršku Grada Zagreba te se ujedno svrstava i među najbolje plivačke mitinge u ovom dijelu Europe.

Tako će i ove godine „Zlatni medvjed“ ponovno okupiti najveća imena hrvatskog, ali i svjetskog plivanja – očekuje se nastup od gotovo 50 stranih plivača iz Austrije, Velike Britanije, Mađarske, Slovenije, Ukrajine, Litve, Egipta, Italije te najbolji plivači iz 16 hrvatskih plivačkih klubova u ukupno 32 plivačke discipline.

PK Medveščak posebno je ponosan na natjecatelje iz svojih redova od kojih valja istaknuti olimpijca Nikolu Miljenića, mladu nadu Roka Krpinu te Klaru Bošnjak, koja će na „Zlatnom medvjedu“ pokušati isplivati normu za Europsko seniorsko prvenstvo u Rimu.

Inače, organizator će tri prvoplasirana natjecatelja opće kategorije u svim disciplinama nagraditi medaljama, a najbolji rezultat u ženskoj i muškoj konkurenciji po tablicama HPS-a dobit će plaketu „Zlatni medvjed“.

Plivački klub Medveščak poziva sve ljubitelje plivanja i zagrebačkog sporta, da tijekom dva dana natjecanja s tribina pruže podršku natjecateljima na ovom sportskom spektaklu.