Početna Moj Zagreb ZG Holding ZET: Veliki radovi u Maksimirskoj

ZET: Veliki radovi u Maksimirskoj

774
0

Autor:
ZET.hr/Online-Zagreb.hr

arhiva (foto:Saša Zinaja)Popravak oko 1050 metara tramvajske pruge počet će u utorak 6. travnja otvaranjem južnog kolosijeka u Maksimirskoj, od zaokretnice prema Mandlovoj, javljaju iz ZET-a. Radovi otvaranja i zatvaranja kolosijeka obavljat će se danju, dok će se svake noći u prosjeku mijenjati tri para tračnica, odnosno 45 metara kolosijeka.

U prvoj fazi bit će popravljeno oko 500 metara kolosijeka, od zaokretnice Maksimir do Hondlove, a u drugoj radovi se sele istočnije u Maksimirsku, od benzinske postaje do Mandlove. Popravak kolosijeka obuhvaća promjenu tračnica i izmjenu oštećenih dijelova nosive konstrukcije.

Ovisno o vremenskim prilikama, završetak radova planiran je najkasnije do kraja svibnja. I dok dnevni radovi neće bitnije utjecati na cestovni promet, tijekom noći će se zatvarati jedan prometni trak.

Ujedno će za vrijeme trajanja I. faze radova, odnosno u noćima od 6./7. do 10. travnja, od 12./13. do 17. travnja, od 19./20. do 24. travnja te od 26./27. travnja do 1. svibnja, na noćnoj liniji 34 voziti autobusi umjesto tramvaja.