Početna Moj Zagreb Novosti ‘Ženski marš!’ od Zrinjevca do Cvjetnog trga

‘Ženski marš!’ od Zrinjevca do Cvjetnog trga

1051
0

Foto: ThinkstockOtvorena medijska grupacija poziva na „ŽENSKI MARŠ!“ u srijedu 14. svibnja 2014. od Zrinjevca do Cvjetnog trga u Zagrebu.

Okupljanjem u glazbenom paviljonu na Zrinjevcu u 17:30 sati. „Ženski marš!“ će krenuti prema Cvjetnom trgu, i to je samo jedan od osam evenata u sklopu medijske kampanje „Iskoristi svoju moć, donesi odluku!“ za izbore za Europski parlament 2014. Nakon „Ženskog marša!“ zainteresirani se mogu pridružiti raspravama na temu „Žene u poduzetništvu“ i „Žene u medijima“ u Europskom domu (Jurišićeva 1/1) s početkom u 18:30 sati.

Pozivaju se građanke i građane grada Zagreba da dođu na „Ženski marš!“, nalijepe si brkove, promarširaju kroz centar Zagreba i daju svoj doprinos rodnoj ravnopravnosti u Republici Hrvatskoj.

Cilj je pokazati da Zagreb djeluje i njeguje proeuropske vrijednosti.

Otvorena medijska grupacija, (O.M.G.) je jedina organizacija u Hrvatskoj koja je dobila povjerenje Europskog parlamenta za provedbu ovakve kampanje, koji ujedno i djelomično sufinancira aktivnosti ove kampanje. Kampanja je osmišljena kroz izravno obraćanje građanima Grada Zagreba putem osam događaja koji će se održati u četiri dana. Projekt se provodi s ciljem popularizacije politika i vrijednosti Europskog parlamenta uoči parlamentarnih izbora te osvješćivanja građana da u što većem broju izađu na izbore za Europski parlament u 2014. godini. Jezgra projekta je medijska kampanja o Europskim izborima 2014. koja se sastoji od niza tematskih događanja u Zagrebu te njihov internet video streaming.

Tematsko područje ravnopravnosti spolova podrazumijeva „Ženski marš!“ od Zrinjevca do Cvjetnog trga s raspravama u Europskom domu (Jurišićeva 1/1) te večer stand up komedije na temu ravnopravnosti spolova (The Man Show) u Studiju smijeha (Vlaška 92).

Gosti evenata i rasprava: gđa.Višnja Ljubičić, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, gđa. Jasminka Keser, načelnica Sektora za malo i srednje poduzetništvo Ministarstva poduzetništva i obrta, gđa. Ivana Matić, predstavnica Women in Adria, gđa. Helena Štimac Radin, ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH, gđa. Manuela Šola, generalna direktorica Abrakadabra integrirane komunikacije, gđa. Sanja Sarnavka, predstavnica udruge B.a.b.e., gđa. Anita Juka, filmska producentica te je najavljeno sudjelovanje gđe.Vesne Pusić, prve podpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova RH.

Moderatorica rasprave bit će Adrijana Šnajder. Eventu će također prisustvovati velik broj osoba iz hrvatskog javnog života.