Početna Moj Zagreb Zagreb.hr Zbog pušenja zatvoreni “Jackie Brown” i “People’s”

Zbog pušenja zatvoreni “Jackie Brown” i “People’s”

626
0

pušenjePale su prve žrtve nepoštivanja zabrane pušenja u ugostiteljskim objektima. Rješenje o zabrani rada sanitarna inspekcija izdala je za kafiće “Jackie Brown” i “People’s” koji su učestalo kršili zakon. Uz optužni prijedlog protiv kafića “People’s” bit će podnesen i zahtjev za prekršajnim postupkom zbog onemogućavanja službene osobe u obavljanju dužnosti.

Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi izvide je imala noćas. Posjetili su 16 ugostiteljskih objekata u Zagrebu te su zabilježili kršenje Zakona o ograničavanju duhana i duhanskih proizvoda u četiri kafića, među kojima su dva već spomenuta.

U posljednjih desetak dana Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi je zaprimilo veći broj anonimnih dojava o nepoštivanju Zakona o ograničavanju duhana i duhanskih proizvoda u nekim objektima. Sanitarna inspekcija noćas izašla na teren kako bi provjerila dojave. U 12 objekata nisu uočene nepravilnosti, dok će protiv četiri zbog  kršenja zakona biti pokrenut optužni prijedlog. Kontrole će se nastaviti, najavljuju u sanitarnoj inspekciji.

Sanitarna inspekcija će u narednom razdoblju pojačano će se pratiti ponašanje onih kod kojih je već zabilježeno kršenje Zakona, priopćavaju iz Ministarstva zdravstva.