Početna Vijesti Kultura Završna izložba likovnog studija KCP-a

Završna izložba likovnog studija KCP-a

657
0

Foto: PRESSLikovni studio Kulturnog centra Peščenica okuplja ljubitelje likovne umjetnosti. Jedan je od najvećih amaterskih likovnih centara u gradu Zagrebu.

Djeluje kroz rad četiri radionice koje se održavaju kontinuirano tijekom cijele školske godine. Radionice: Slikanje i crtanje, Likovni klub, Keramika i Kiparstvo ove godine okupile su 41 polaznika koji su redovno sudjelovali u programu.

Ono što je specifičnost likovnog studija je pristup voditelja radionica koji svoja iskustva i znanja nesebično dijele s polaznicima. Voditelji radionica su akademska slikarica Tamara Kordić Mišković, akademski slikar Frane Radak, mag. art. Ivančica Cvitić Znidarčić i akademski kipar Velibor Mačikatin ml.

Likovni studio KCP-a osim kontinuiranih programa organizira i povremene radionice koje se održavaju u kraćim ciklusima: Radionica izrade nakita, Mozaik, Slikanje na svili, Pepercut, Foto klub te mnoge druge radionice namijenjene odraslim polaznicima dok se djeca mogu uključiti u likovnu ili lutkarsku radionicu te radionicu stripa, animacije i grafita.

Osim radionica, Studio za polaznike organizira posjete izložbama i kulturnim događanjima te na taj način doprinosi stvaranju nove kulturne publike.

Likovni studio djeluje kroz rad četiri kontinuirane radionice: Kiparstvo, Crtanje i slikanje, Likovni klub i Keramika. Jedan je od najvećih amaterskih likovnih centara u gradu Zagrebu.

Ove godine okupio je 41 polaznika koji će se na ovoj izložbi predstaviti sa preko160 radovima nastalim tijekom sezone 2013./2014.

Izložba se može pogledati do 6. lipnja, svaki dan od 10 do 20 sati u galeriji Kristofor Stanković, Stara gradska vijećnica, ul. sv. Čirila i Metoda 5.

Ulaz je slobodan.