Početna Vijesti Kultura Započinje ovogodišnja manifestacija Noć muzeja

Započinje ovogodišnja manifestacija Noć muzeja

noc-muzejaDanas, 31. siječnja, u 18,00 sati, u atriju Muzeja Mimara, Rooseveltov trg 5, izložbom Nakit zemaljskog muzeja BiH – Izložba s povodom započinje ovogodišnja manifestacija Noć muzeja.Na svečanosti otvorenja uzvanicima će se, među ostalima, obratiti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Nakon otvorenja predviđen je obilazak ostalih muzeja.Izložba je postavljena u organizaciji Hrvatsko-muzejskog društva i Muzeja Mimara, u suradnji sa Zemaljskim muzejom Bosne i Hercegovine, a predstavit će nakit iz fundusa Muzeja iz Sarajeva.

Između ostalih, Zagrebački speleološki savez i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti pozivaju vas na 10. Noć muzeja. Večeras u 18 sati Knjižnica HAZU (Strossmayerov trg 14)  otvorit će vrata i predstaviti niz zanimljivih multimedijalnih izložbi na temu “priroda i društvo”. Druženje će potrajati do 01,00 sat ujutro uz pregršt popratnih sadržaja.

Očekuje vas niz zanimljivih multimedijalnih izložbi na teme: Miroslav Krleža (1893.-1981.-2013.), Kako i zašto istražujemo kvartar i Zagrebačka speleologija – jučer, danas, sutra. Tijekom događanja za posjetitelje će biti organizirani popratni sadržaji, obilazak knjižnice i prostora palače HAZU, aktivnost pod nazivom Naš mali besplatni antikvarijat, radionice na temu Čvorologija ili tko ima spretnije ruke, prigodni performansi i dr.
Posebno se ističe dodjela nagrada. Naime, najspretnijima u vezanju čvorova na radionici bit će podijeljeni unikatni suveniri – komadići speleoloških užeta originalno korištenih prilikom prošlogodišnjeg istraživanja najdublje Hrvatske jame, gotovo kilometar i pol duboke Lukine jame.Pridružite se 10. Noći muzeja, ugodnom druženju i obiđite izložbeni prostor Knjižnice HAZU te simbolično sudjelujete u radionicama.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here