Početna Izbor Započela čarobna blagdanska priča u briigu

Započela čarobna blagdanska priča u briigu

308
0

U još jednoj adventskoj pustolovini, istinskom blagdanskom ugođaju i programu pridružio se i novootvoreni briig boutique hotel u Splitu. Smješten na samim Bačvicama, ovaj dizajnerski hotel, u blagdansko je doba uplovio u novom zimskom ruhu, okupan čudesnom projekcijom snježnih pahulja te čarobnom atmosferom Božića. Za svoje velike i male posjetitelje pripremio je zanimljivi program koji će potrajati sve do kraja godine.

Već na samom ulasku, u predvorju hotela, prvu notu i ideju Božića daje najposebniji kissing spot u Hrvatskoj – glamurozna imela, nastala prema inspiraciji Saše Šekoranje. Za imelu se vjeruje da je magična biljka, poziva na poljubac i ljubav, a nekada davno u božićno vrijeme njezinim su se mladicama ukrašavale glave kako bi se zaštitili od zla. Crvene baršunaste trake spuštaju se niz centralni atrij hotela, a svojim tamnim granama, ova nesvakidašnja imela daje posebni pečat crnim kružnim stepenicama koje su, u ovo kratko vrijeme, postale svojevrsni zaštitni znak briiga.

 

 

Najmirisniji i najprivlačniji kutak zasigurno je restoran Median, mjesto vrhunskog doživljaja za nepce i ugodne atmosfere, a u maštovitom blagdanskom interijeru pravi je recept za nezaboravna druženja i zabavu uz najmilije. Uz izvrsnu a la carte ponudu restorana, koja predstavlja tradicionalne okuse s modernim zaokretom, chef Jerko Roso je, samo za vrijeme adventa, pripremio prigodne riblje i mesne menije u tri slijeda. Crveno-narančasta juha od batata sa zelenom pjenicom, salata od cikle i raštike s brusnicama i orasima, bruskete s kozjim sirom, medom i cimetom, božićni puding te Imotska torta, samo su neka od jela koja će se naći na blagdanskim menijima, koji će biti predstavljeni i ove subote uz nastup grupe Artevidos s prigodnim božićnim repertoarom.

 

 

Najdražem mjesecu u godini najviše se raduju oni najmlađi. Uz miris božićnih keksića i ugodnu vatru iz kamina, moći će slušati svoje najdraže priče i bajke jer u briig stiže Djed Mraz! Susret s najpoznatijim djedicom na svijetu predviđen je i ove nedjelje, a roditelji, za to vrijeme, mogu uživati uz kuhano vino, ukusne fritule i posebno osmišljene adventske koktele u baru hotela ili na prostranoj terasi s pogledom na Bačvice i more.

Kako je broj mjesta ograničen, potrebno se što prije prijaviti na mail: [email protected]. Više informacija o briig boutique hotelu i predstojećim događanjima mogu se pronaći na službenoj web stranici, Facebook te Instagram profilu.

Foto: Stanislav Cvitković