Početna Moj Zagreb Novosti Zaplijenjeno sedam kilograma marihuane i pronađen dio novca

Zaplijenjeno sedam kilograma marihuane i pronađen dio novca

492
0

IlustracijaZagrebačka policija izvijestila je danas kako je zbog sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe droga provedena krinimalistička obrada nad dvoje srpskih državljana, u čijem su vozilu pronašli više od sedam kilograma marihuane.

Policija je u četvrtak, 28. travnja oko 20.30 sati na autocesti A-3 kod naplatne postaje Ivanja Reka zaustavila mercedes beogradskih registarskih oznaka u kojem su bili supružnici 37-godišnjak i 34-godišnjakinja te njihovo troje malodobne djece od sedam, pet i godinu dana. Policijski pas za detekciju droga detektirao je drogu, a prilikom pretrage pronađeno je 7382 grama marihuane, podijeljene u sedam paketa.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 34-godišnjakinja je puštena, a osumnjičeni 37-godišnjak priveden je u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda.

Zagrebačka policija izvijestila je također kako je u suradnji s Policijskom upravom bjelovarsko-bilogorskom provela kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom i 34-godišnjakom zbog sumnje da su od 10. prosinca lani do 15. travnja ove godine počinili dva kaznena djela prepada na poslovnice Erste banke te prepad na Ininu benzinsku postaju, a materijana korist koju su tom prigodom pribavili iznosi više od pola milijuna kuna.

U poslovnici Erste banke u Hercegovcu razbojstvo su počinili 10. prosinca prošle godine i tom su prigodom otuđili 226.600 kuna.

Na Ininoj benzinskoj postaji u Bjelovaru razbojstvo su počinili 31. ožujka ove godine, kada su naoružani i s maskirani kapama od dvojice zaposlenika uzeli 3830 kuna. Samo dva tjedna nakon toga, 15. travnja u poslovnici Erste banke u Vrbovečkoj ulici u Dubravi otuđili su 442.000 kuna.

Po riječima načelnika odjela općeg kriminaliteta PU zagrebačke Krešimira Antolića, policija ima priznanje 31-godišnjeg mladića, a u rasvjetljavanju ta tri slučaja uvelike su pridonijeli građani.

Osumnjičeni su 29. travnja dovedeni istražnom sucu Županijskog suda u Bjelovaru, koji je nakon saslušanja 31-godišnjaka pustio na slobodu, a 34-godišnjaku odredio 48-satno zadržavanje.

Policija je pronašla dio otuđenog novca, a provode se istražne radnje kako bi se pronašao i preostali novac. (Hina, tm)