Početna Događanja Zagrepčanima na dar – koncert Zagrebačkih solista s Janom Nikovićem i 3D...

Zagrepčanima na dar – koncert Zagrebačkih solista s Janom Nikovićem i 3D projekcija na Tomislavovu trgu

1439
0

Povodom 125. obljetnice poslovanja Allianz Zagrepčanima i svim posjetiteljima grada Zagreba poklanja koncert Zagrebačkih solista s mladim pijanistom Janom Nikovićem, koji će se održati u petak, 11. rujna na Tomislavovom trgu, a glazbeni ugođaj upotpunit će i digitalna senzacija – 3D mapping projekcija na zgradi Umjetničkog paviljona.

S početkom u 19.30 sati u prekrasnom ambijentu Tomislavova trga pred publikom će zasvirati Zagrebački solisti, najugledniji hrvatski komorni ansambl sa šezdesetogodišnjom tradicijom, koji je do sada održao više od 3500 koncerata u najvećim svjetskim metropolama i najslavnijim koncertnim dvoranama. Građani će moći uživati u najpopularnijim djelima klasične glazbe kao što su Mala noćna muzika, Vivaldijevo Proljeće iz Četiri godišnja doba, Sorkočevićeva 3. Simfonija i niz drugih klasičnih evergrina.

Prvi put sa Zagrebačkim solistima zasvirat će i 14-godišnji pijanist iz Zagreba Jan Niković. Nakon što je lani u jakoj i brojnoj konkurenciji talenata iz cijeloga svijeta izborio mjesto na Allianz Junior Music Campu održanom u Barceloni te svojim talentom oduševio jednog od najvećih svjetskih pijanista Langa Langa, mladi je hrvatski pijanist na njegov poziv u srpnju nastupio i u Allianz Areni, na predstavljanju nove momčadi Bayern Münchena pred 67.000 gledatelja.

Uz koncert, posjetitelje i prolaznike u petak navečer na Tomislavovom trgu očekuje i poseban digitalni doživljaj – 3D mapping Umjetničkog paviljona, koji će uz pomoć napredne tehnologije oživjeti pročelje jedne od najljepših zagrebačkih zgrada.

Večernjem koncertu prethodit će prigodan program za najmlađe koji započinje u 17.30 s interaktivnom predstavom Dinosaurica koja nije znala da će izumrijeti, u izvedbi Laboratorija zabave, nakon koje oko 18 sati slijede i dječje radionice na temu zaštite okoliša. Allianz je obilježavanje svog rođendana vezao uz globalno aktualne teme kao što su demografske i klimatske promjene pa stoga i najmlađe surgrađane nastoji educirati o važnosti brige za okoliš. Voditelji radionica na zabavan će način djeci približiti temu očuvanja okoliša te im kroz praktične primjere pokazati kako i sami mogu doprinijeti očuvanju Zemlje.

Allianz poziva sve građane i posjetitelje Zagreba na vrhunski koncert klasične glazbe 11. rujna od 19.30 na otvorenoj pozornici Tomislavova trga.