#ZagrebAtDawn predstavlja Ljeto – Good day

1671
0

THE ANSWER! je projekt započeo u suradnji sa Dujom Milišom, snimateljem i studentom Akademije dramskih umjetnosti, izdavši svoj prvi video uradak u proljeće ove godine. Pošto je projekt #ZagrebAtDawn zamišljen kao glazbena razglednica kojom će se naš glavni grad predstaviti kroz sva 4 godišnja doba, došlo je i vrijeme za ljetnu verziju.

Za lokaciju snimanja odabran je Jarun, a u videu se prikazuje i ranojutarnje buđenje kao i put prema lokaciji i to pomoću prijevoznih sredstava tipičnih za Zagreb.

Dok je u prvom, proljetnom izdanju, za glazbenu pozadinu odabrana pjesma Chris Isaaka “Wicked game” koju je THE ANSWER! obradio na svoj način, ovog puta su se odlučili za vlastitu skladbu pod imenom “Good day”.

Pjevaču Mihaelu Kvorki i bubnjaru Robertu Domitroviću, koji čine dvije petine THE ANSWER!-a, pridružila se i Nikolina Fistrić, pjevačica benda Markiz koja ovaj projekt opisuje kao:
“neprocijenjivo iskustvo dizanja u 3 ujutro, hvatanja prvih zraka sunca i promatranja buđenja Zagreba. S dečkima je uvijek zabavno surađivati tako da ni ovaj put nisu razočarali.”

Da podsjetimo, THE ANSWER!-u ovo nije prvi put da svira na Jarunu već ih uz Otok Hrvatske mladeži veže i činjenica da su tamo imali i svoje “vatreno krštenje”. Naime, njihov prvi nastup uživo je bio na INmusic festivalu 2013.godine kada su dobili priliku da predstave svoj rad koji je dosad, osim u Hrvatskoj, prepoznat i diljem svijeta.

Kako su doživjeli svoj nastup objasnio nam je Mihael Kvorka (pjevač THE ANSWER!-a):

“INmusic nam je dao onaj poticaj koji nam je trebao da se ozbiljnije posvetimo radu benda i zato smo na tome veoma zahvalni. Posebno nam je drago što su nas za nastup izabrali glasanjem publike što znači da ljudi prepoznaju iskrenost i ljubav koju unosimo u svaku pjesmu i nastup. Mislim da o tome koliko znači nastupiti na jednom, tako prestižnom, festivalu, ne moram ni objašnjavati.”

received_10207595040425253

Engleske verzije njihova prva dva singla “If I Had U” i “Where is our love” našli su svoje mjesto na preko 300 radio stanica diljem svijeta (SAD, UK, Zapadna Europa, Južna Amerika…), a mogu se čuti i na domaćim radijima iako tu prevladavaju hrvatske inačice “Ako sam sam” i “Zašto”.

Ljeto su proveli radno, za što je, među ostalim, zaslužan i njihov aktualni singl “Nikad” koji su snimili u suradnji sa glumicom i pjevačicom Vandom Winter, a to je i razlog zašto je ljetni video tek sad ugledao svijetlo dana.
“Ljeto nam je prošlo, a da se nismo ni okrenuli tako da smo se tek sad odlučili za izdavanje videa. Scene smo snimili u kolovozu no jednostavno nismo stigli ranije dovršiti, a to možda nije ni loše. Ovako se možemo prisjetiti jednog zaista zabavnog i produktivnog ljeta.” – Robert Domitrović, bubnjar THE ANSWER!-a

Uskoro će dovršiti i izdati “Never”, englesku verziju na kojoj također imaju gošću – pjevačicu Daya Nalli.