Početna Novosti Zagrebačko Sveučilište dominiralo UNISPORT FINALSIMA 2015

Zagrebačko Sveučilište dominiralo UNISPORT FINALSIMA 2015

909
0

Proteklog je vikenda grad Poreč bio domaćin najbrojnijeg sveučilišnog sportskog prvenstva Hrvatske do sada, na kojem je preko 900 sportaša nastupilo u devet različitih sportova u muškoj i ženskoj konkurenciji. I ove je godine zagrebačko Sveučilište osvojilo titulu najuspješnijeg, tako obranivši prošlogodišnju titulu s natjecanja koje je održano u Puli.

Od ukupno 18 natjecanja, predstavnici Sveučilišta u Zagrebu osvojili su ukupno 12 prvih mjesta te su tako osigurali nastup na Europskim sveučilišnim igrama koje će se u srpnju iduće godine održati u Zagrebu i Rijeci.

Zagrebački studenti i studentice pobjede su ostvarili u futsalu, odbojci, odbojci na pijesku i rukometu.

Titulu najboljih studenata sportaša u Hrvatskoj te priliku za nastup na Europskim sveučilišnim igrama osigurali su i u ženskoj košarci, muškom tenisu, stolnom tenisu te ženskom natjecanju u šahu.

Među 13 sveučilišta i veleučilišta koji su sportskim rezultatima izborili priliku za sudjelovanje na ovogodišnjim UniSport Finalsima, svojim uspjesima istaknuli su se splitsko i pulsko Sveučilište koji su se po broju prvih mjesta našli odmah iza zagrebačkih kolega.

Grad Poreč po prvi je put bio domaćin UniSport Finalsa, a priliku za nastup na ovogodišnjem sveučilišnom sportskom prvenstvu Hrvatske izborili su studenti s ukupno 13 sveučilišta i veleučilišta iz Zagreba, Splita, Osijeka, Rijeke, Zadra, Dubrovnika, Pule, Koprivnice, Slavonskog Broda i Vukovara.

Sve rezultate po pojedinim sportovima te djelić atmosfere možete vidjeti na www.unisport.hr i službenoj Facebook stranici.