Početna Vijesti Kultura Zagrebačko predstavljanje “Adventa u Splitu”

Zagrebačko predstavljanje “Adventa u Splitu”

Spread the love

Advent u SplituSvi koji su u subotu, 13. prosinca posjetili Centar Kaptol, imali su priliku upoznati se s ponudom ovogodišnjeg Adventa u Splitu i družiti se s poznatim Splićanima.

Meri Jaman iz benda Meritas, Miro Trgo iz klape Kampanel, operni pjevač Ante Topić i voditeljica Lana Pavić, podržali su Turističku zajednicu  grada Splita te pozvali Zagrepčane da zimski odmor provedu u najlipšem gradu na svitu. Split će tijekom Adventa posjetiti i Vesna Bosanac koja je osvojila povratne avionske karte do Splita u nagradnoj igri Croatia Airlinesa.

Ovogodišnji Advent u Splitu nudi jedinstveni spoj blage mediteranske klime, proslave tradicionalnih božićnih običaja te bogate gastronomske i kulturne ponude. Svi oni željni zabave, tijekom prosinca i prve polovice siječnja u užem i širem centru Splitu mogu uživati u raznovrsnom programu. Splitom ovih dana odjekuje glazba poznatih splitskih DJ-eva i bendova te dječjih i crkvenih zborova. Gastro Advent, jedinstvena manifestacija u Hrvatskoj i svijetu, unosi svečano ozračje blagdana u najbolje splitske restorane, a na splitskoj Pjaci posjetitelji će moći kušati božićne delicije hrvatskih regija. U Dioklecijanovim podrumima traje „Festival adventskih radosti“ na kojemu se održava čitav niz besplatnih koncerata, edukativne i zabavne radionice, a klince će posebno razveseliti doček Djeda Božićnjaka. HNK Split pripremio je dramske i baletne predstave i koncerte, među kojima se posebno izdvaja balet „Orašar“, pod koreografskom palicom Dinka Bogdanića

O Splitu u zimskim mjesecima imali su puno za reći i gosti zagrebačke promocije Adventa u Splitu. Dok Lana Pavić voli zimske šetnje uz more koje joj, kako kaže, uvijek oporave dušu, Miro Trgo iz klape Kampanel najviše se, kao i operni pjevač Ante Topić, raduje novogodišnjem jutru i kavi na osunčanoj Rivi. Poručuju i kako su, u razgovoru s prijateljima, već imali prilike čuti kako je na „Adventu“ jako živo. Druženju sa Zagrepčanima, uz poznate splitske delicije poput kroštula, amareta i krokanta, pridružila se i Meri Jaman koju u Splitu najviše zadivljuju očuvane povijesne znamenitosti.

Rođena sam u Splitu, ali sam samo prve dvije godine provela dolje. No, kad dođem u Split, osjećam se kao doma. Živjela sam u Münchenu, sada živim u Zagrebu i u svakom gradu ponešto volim. U Splitu su to ljudi koji imaju poseban temperament, Riva, koja je svima kao dnevni boravak, i prekrasna Dioklecijanova palača. Zaista je jedinstvena, prekrasno je doći i vidjeti kako su očuvani zidovi koji su građeni tako davno i izgledaju tako posebno, a takvih znamenitosti u Splitu ima puno“, poručila je Zagrepčanima Meri Jaman iz benda Meritas.

Promocijom Adventa u Splitu u zagrebačkom Caentru Kaptol završio je niz događanja kojima je Turistička zajednica Grada Splita  Zagrepčanima i njihovim gostima donijela dio atmosfere splitskog adventa i nadaleko poznatog splitskog šušura. Detaljan program Adventa u Splitu pogledajte na stranici visitsplit.com.

Autor: Press

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here