Početna Događanja Zagrebački ZOO obilježava Dan planeta Zemlje i Noć knjige

Zagrebački ZOO obilježava Dan planeta Zemlje i Noć knjige

921
0

U Zoološkom vrtu u Zagrebu već se tradicionalno obilježavaju Noć knjige i Dan planeta Zemlje pa se u petak, 22. travnja 2016. godine, od 16 do 21 sat za posjetitelje pripremaju različiti zabavni sadržaji kako bi istovremeno mogli uživati u pisanoj riječi, ali i učiniti nešto za naš planet Zemlju.

U sklopu obilježavanja Noći knjige, prikupljat će se knjige za SOS Dječje selo Lekenik pa se ovim putem pozivaju svi posjetitelji da na samo događanje Zoološkog vrta 22. travnja ili u Životinjski kutak (Vlaška 105) donesu knjige koje više ne koriste i usmjere ih u prave ruke.

Više o cjelokupnom programu možete pronaći na: http://bit.ly/1U75Lt8

Korisnici Projekta Modernizacija Zoološkog vrta I faza – i ljudi i životinje – uskoro će pokazati da se Dan planete Zemlje treba obilježavati svaki dan!

Zoološki su vrtovi u cijelome svijetu nositelji i primjeri dobre prakse korištenja ekoloških inovacija i sustava usmjerenih na očuvanje prirode i zaštitu svih njezinih stanovnika. Upravo kako bi svojim malim i velikim stanovnicima osigurao zdrav i siguran okoliš, zagrebački Zoološki vrt kroz projekt “Modernizacija – prva faza“ dugoročno nastoji unaprijediti kvalitetu življenja u Divljem srcu grada.

Tako će se krunati ždral, čaplja govedarica, abdimova roda i druge afričke ptice u novoj Volijeri aktivno “uključiti” u programe zaštite okoliša. Vodu u velikim bazenima, koje će svakodnevno koristiti, čistit će biofilter – biljni pročistač koji će štediti pitku vodu. Ugrožene vrste životinja živjet će i na prostoru projekta “Madagaskar” gdje će se uz pitku vodu prikupljati kišnica u posebnim cisternama. Racionalnom korištenju energije pridonijet će dizalice topline, centralna kotlovnica na pelete, ali i sunčevi kolektori na krovu zgrade novog restorana.