Početna Događanja Zagrebački sedmaši na putu zdrave prehrane

Zagrebački sedmaši na putu zdrave prehrane

880
0

Koji su najbolji izvori energije iz hrane, što treba sadržavati tanjur zdrave prehrane i koliko se često treba baviti sportom znaju učenici sedmih razreda zagrebačke Osnovne škole Frana Krste Frankopana nakon završetka projekta “Vrtim Zdravi Film”. Osma sezona projekta nastavila je s educiranjem djece o važnosti pravilne prehrane i redovite tjelovježbe na zdravlje cijelog organizma, ali i pokazala da pred svim uključenim akterima ima još puno posla.

“Svjesni smo da su prehrambeni trendovi loši te da još uvijek prevelik broj djece jede neredovito, izbjegava voće i povrće te konzumira dosta slatkiša. Ipak, oni su glas budućnosti, a na nama je da ih pravilno usmjeravamo i pokažemo im da briga za zdravlje počinje od najranije dobi. Također, nadamo se da smo postavili dobar primjer za druge škole “ – poručuju iz OŠ Frana Krste Frankopana.

Projekt “Vrtim Zdravi Film” pokrenula je tvrtka Nestlé Adriatic u suradnji s Hrvatskim školskim sportskim savezom s ciljem pružanja podrške roditeljima i djeci na putu prema zdravijem načinu života. Dio je globalne Nestlé inicijative koja se provodi u 80 zemalja i uključuje više od 300 partnera – sportskih udruženja, nutricionista, javno-zdravstvenih institucija, koji ulažu značajne napore kako bi educirali više od osam milijuna djece godišnje.

Projektom je u Hrvatskoj do sada obuhvaćeno 30.980 učenika sedmih razreda, a procjenjuje se da je ove godine 12,8 posto učenika nakon edukacije unaprijedilo svoje znanje iz spomenutih područja. Njegovu važnost prepoznali su Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Središnji državni ured za šport, Agencija za odgoj i obrazovanje te Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Najbolje rezultate pokazale su i škole OŠ Ivana Gorana Kovačića u Starom Petrovom Selu i OŠ Petra Krešimira IV u Šibeniku.

Više informacija možete pronaći na stranici  Nestlé.