Početna Gableci Zagrebački restoran Apetit iz Masarykove predstavlja svoju salata od buče

Zagrebački restoran Apetit iz Masarykove predstavlja svoju salata od buče

752
0

Jesen je pokucala i na gastro vrata. Iako je danju još toplo, kalendarski dolazak jeseni znači dolazak plodova kojih smo se zaželjeli. Neki od nas posljednjih dana pretražuju okolne šume u potraži za friškim vrganjima, njih ovih dana doista ima. Svježi su, sočni i spremni za gastro kreacije. Zagrebački restoran Apetit iz Masarykove ulice jesen shvaća ozbiljno pa tako gostima priprema pravu bajku koja uključuje svježe namirnice, dobru energiju i vrhunsku pripremu.

Neki od njihovih jesenski prijedloga s nove karte su jesenska salata od buče. Iako lagano, ovo jelo zadovoljit će sve ljubitelje povrća. Domaći tagliolini s vrganjima pun su pogodak za dane koji su pred nama. Ova gljiva omiljena je među Hrvatima, a posebno je popularna na zagrebačkom području u čijoj ih bližoj okolici možemo pronaći. Prijedlog glavnog jesenskog jela može biti patka sous vide s kruškom uz glazirane mahune i acceto od kruške. Pravo zadovoljstvo je desert Apetita – tart od limuna s meringom.

Domaća atmosfera i ugodno društvo idealni su za uživanje u jesenskim gastro delicijama. Bilo da ih pripremamo sami ili se odlučimo za posjet restoranu, ovo je doba godine puno okusa koje smo zavoljeli i jedva ih dočekali s dolaskom prvih jesenskih dana.

JESENSKA SALATA OD BUČE

SASTOJCI:

  • 200 g BUČE (1 kriška)
  • 1 ŠLJIVA
  • 1 VRGANJ
  • 1 ORAH
  • 40 g KOZJEG SIRA
  • 50 g MLADE

PRIPREMA:

Buču narežemo na kriške i pečemo u pećnici 25 minuta na 180 stupnjeva. Serviramo uz mladu salatu, s kozjim sirom, vrganjem, bademima, orasima i šljivama.

Fotografije Filipa Popovića