Početna Moj Zagreb Novosti Zagrebački holding se pohvalio stabilizacijom financijske situacije!

Zagrebački holding se pohvalio stabilizacijom financijske situacije!

496
0

Zagrebacki-holding-postao-smećeU prioćenju se ističe kako se Zagrebački holding riješio velikih financijskih problema, koje su između ostalog tvrtku kočile i u njezinu poslovanju i razvoju. S time se navodi i poboljšan poslovni rejting tvrtke te značenje stabilizacije financijske situacije koje je i veliki doprinos oporavku gospodarstva u Zagrebu. Cijelo priopćenje pročitajte u nastavku.

”Zadovoljstvo nam je izvijestiti javnost kako se s današnjim danom Zagrebački holding d.o.o riješio velikih financijskih problema koje su tvrtku kočile u poslovanju i njezinom razvoju. Poslovanje Društva od danas je stabilizirano te je sadašnje stanje posljedica niza aktivnosti koje je Uprava Zagrebačkog holdinga na čelu s gosp. Slobodanom Ljubičićem, uz podršku Grada Zagreba i Skupštine Grada Zagreba, uspješno provela u cilju rješavanja dugovanja Društva u visini milijardu kuna.

S tim u svezi realizirane su posljednja četiri mjeseca mjere financijskog restrukturiranja kako bi se stabiliziralo poslovanje  i stvaranje preduvjeta za normalno poslovanje Društva: prodaja dijela potraživanja za društvenu infrastrukturu, reprogram dospjelih kratkoročnih kredita, transformacija ugovora o leasingu sa produljenjem roka i snižavanjem troška leasinga, sklapanje Dodatka V.

Temeljnom kolektivnom ugovoru te reduciranje troškova službenih vozila i reprezentacije. Treba istaknuti da je s današnjim danom bitno poboljšan poslovni rejting tvrtke su na taj način stvoreni uvjeti za otvaranje novih investicijskih ciklusa u Zagrebu. Stabilizacija financijske situacije u Zagrebačkom holdingu nije samo veliki doprinos oporavku gospodarstva u Zagrebu nego će isto tako imati  dugoročni efekt na oporavak gospodarstva i u čitavoj Zagrebačkoj županiji”.