Početna Događanja Zagrebačka Galerija Događanja ove 2021. bilježi 40 godina djelovanja

Zagrebačka Galerija Događanja ove 2021. bilježi 40 godina djelovanja

83
0

Izložba „Izvorno svjetlo“ mlade autorice Tamare Galović otvara jubilarni program kojime će Galerija obilježiti godišnjicu ali i pokazati suvremeno lice i duh galerije danas.

Izložba se otvara 26. veljače, a moći će se pogledati do 19. ožujka 2021.

Objekti – slike Tamare Galović nastaju kao meditacija o svjetlosti, refleksiji i praznini. Svjetlo, autorica tumači  kao preduvjet, nulti ili konačni stupanj svijesti.

Njen pročišćeni izraz, lišen znaka ali ne i značenja, u promatraču provocira svojevrsnu meditaciju, umirenje, usidrenje koje upravo varijabilnostima svjetlosti u identičnim motivima daje uvijek drugu sliku tj. drugo refleksivno polje.

O Galeriji Događanja

Davne 1981. godine, osnovana je Galerija Događanja u sklopu Doma kulture na Peščenici. Od svojih početaka galerija je bila vezana uz aktualnu scenu i vrijeme, bila je  svojevrsni pokretač novih ideja.

Tih ranih osamdesetih godina postala je jedan od najvibrantnijih i najposjećivanijih galerijskih prostora u gradu. Osim izložbi pokrenula razna istraživanja, akcija i događanja. Ostvarila je niz suradnji s radnim organizacijama, bavila se kulturom u zajednici a sve s ciljem približavanja kulture i suvremene umjetnosti običnim građanima i radnicima. U bogatom razdoblju 80-tih godina dvadesetog stoljeća Galerija Događanja ostavila je značajan pečat na kulturnoj karti grada Zagreba.

Galerija je  danas  mjesto koje okuplja autore mlađe i srednje generacije, koji svojim radom i idejama pripadaju suvremenom likovnom stvaralaštvu.

Izložba Tamare Galović otvara se 26. veljače u 19 sati uz propisane epidemiološke mjere a moći će se pogledati do 19. ožujka, radnim danima od 10 do 21 sat te subotom od 10 do 14 sati.