Početna Izbor Zagrebačka filharmonije otvara sezonu koncerata u Zoološkom vrtu, na Labuđem otoku

Zagrebačka filharmonije otvara sezonu koncerata u Zoološkom vrtu, na Labuđem otoku

102
0

Kvartet trombona Zagrebačke filharmonije otvara sezonu koncerata Zagrebačke filharmonije u Zoološkom vrtu, na Labuđem otoku u srijedu, 31.03. u 14 sati.

Drugu godinu zaredom, Labuđi otok postao je proljetno okupljalište ljubitelja klasične glazbe i dokazao da umjetnost nikada ne smije stati. Prošle godine, Zagrebačka filharmonija je zamijenila matičnu koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog parkovima i poručila građanima da nisu sami i da, unatoč distanci koja nam je bila nametnuta, i razornom potresu, možemo biti u zajedništvu.

Pozornice pod otvorenim nebom na nekoliko lokacija parka Maksimir, kao i na Labuđem otoku postale su zaštitni znak važnog djela zagrebačke zelene potkove i tradicionalno otvorile buđenje proljeća. Rijeke ljudi svojim dolaskom dale su potvrdu kako je umjetnost itekako egzistencijalno važna.

U srijedu, 31.03. u 14 sati Kvartet trombona u sastavu Ivan Mučić, Mario Šincek, Marin Rabadan i Goran Glavaš pripremili su vrlo zanimljiv program, pravu poslasticu, u trajanju od četrdesetak minuta.

Ivan Mučić: „Počašćen sam što ponovno možemo svirati u Maksimiru jer smo prošle godine bili jako dobro prihvaćeni, što ne sumnjam da će biti i ove godine. Najviše se veselim nastupima ZF na koje ću moći pozvati sve prijatelje i ljubitelje klasične glazbe jer je u ovoj izazovnoj godini sreća da možemo uopće svirati. Uzmite dekice i uživajte u plućima grada Zagreba.“

Mario Šincek: “Nama puhačima u ovoj pandemiji koja je posebice agresivna na pluća iznimno je puno značilo sviranje na otvorenom, u zelenilu maksimirskog perivoja. Ima li što ljepše nego muzicirati kad se priroda budi, a to je proljeće. Pozivam publiku da se dođe odmoriti u dobroj glazbi.”

Marin Rabadan: „Veseli me što su ponovo došli topli dani da možemo kao i prošle godine biti djelom maksimirske prirode te barem na kratko zaboraviti potrese i pandemiju. Veselimo se susretu s publikom koju ćemo opet obgrliti glazbom, jer je to ono što najbolje znamo”

Goran Glavaš: „Sretan sam što ćemo ponovno maksimirsku šumu obojiti našom glazbom i pozitivnom energijom.“

Mario Šincek: “Nama puhačima u ovoj pandemiji koja je posebice agresivna na pluća iznimno je puno značilo sviranje na otvorenom, u zelenilu maksimirskog perivoja. Ima li što ljepše nego muzicirati kad se priroda budi, a to je proljeće. Pozivam publiku da se dođe odmoriti u dobroj glazbi.”

Kvartet trombona izvesti će:

R. Wagner: Marš iz opere Tannhauser
G. F. Haendel: Rinaldo – Arija
F. J. Haydn: Gloria iz oratorija Stvaranje svijeta
P. Mascagni: Intermezzo iz opere Cavalleria rusticana
G. Rossini: Uvertira iz opere Wilhelm Tell
A. Rubinstein: Vocalise
D. Haddad: T-Bone party
H. Carmichael: Stardust
H. Mancini: Baby elephant walk
J. Williams: Throne room iz Ratova zvijezda