Početna Moj Zagreb Novosti Zagreb spreman za početak EP u vaterpolu

Zagreb spreman za početak EP u vaterpolu

648
0

Autor:
Hina /Online-Zagreb.hr

vaterpolo lopta– Nadam da će EP u Zagrebu proširiti interes za vaterpolo i na ostalim kontinentima,- izjavio je glavni tajnik LEN-a Norvežanin Sven Egil Folvik.

U povodu održavanja Europskog prvenstva u vaterpolu na plivalištu Mladosti uz Savu, Sven Egil Folvik je kazao:

– Impresioniran sam razvijenošću sporta u tako maloj zemlji kao što je Hrvatska. Drago mi je što je vaterpolo među najpopularnijim sportovima u vašoj zemlji, a uvjeren sam da će ovo Prvenstvo još više doprinijeti njegovoj popularizaciji.

Tehnički direktor LEN-a Marco Birri kazao je da će se prvenstvo po prvi puta igrati sa 12 muških i 8 ženskih reprezentacija, i to na istom bazenu.

– Odlučili smo se za tu varijantu da smanjimo troškove emitiranja tv-signala, koji će ići u 78 zemalja svijeta, a posebno veseli interes nekoliko tv-mreža iz SAD-a,- dodao je Birri.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša zahvalio je LEN-u što je pokazao razumijevanje za financijske probleme organizatora, koji su posljedica ekonomske krize.

Prvi čovjek Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić zahvalio je Vladi RH i gradu Zagrebu na pomoći, bez koje ne bi bilo moguće organizirati EP.

Natjecateljski dio EP-a kreće u nedjelju ujutro u 10 sati utakmicom Turske i Rumunjske, ceremonija svečanog otvorenja na rasporedu je u 20 sati, a potom u 20.40 sati igra se derbi 1. kola Hrvatska – Crna Gora.