Početna Mozaik Zagreb se pridružio internacionalnom pokretu “Winter Bike to Work Day”

Zagreb se pridružio internacionalnom pokretu “Winter Bike to Work Day”

1237
0

Petak 13. veljače dan je kada će se u cijelom svijetu obilježiti “Winter Bike to Work Day” ili u slobodnom prijevodu – “Biciklom na posao”, a Zagreb je jedan od gradova koji se pridružio drugu godinu zaredom.

Naravno, nije nužno da je vaša odredišna destinacija “posao”, može to biti fakultet, škola, dućan, tržnica ili jednostavno želja da budete dio internacionalnog pokreta koji povezuje svjetske gradove i građane koji su se “obvezali” na svoje odredište voziti biciklom i to neovisno o vremenskim uvjetima i prilikama.

Zagreb se pridružio internacionalnom eventu "Winter Bike to Work Day"
Foto: Facebook page “Zagreb Winter Bike to Work Day” (Udruga “Sindikat biciklista”)

Projekt je pokrenut prije dvije godine u Kanadi od kada se njegov doseg i utjecaj kontinuirano širi. Priče o “bicikliranju” prenose se usmeno te naravno, internetom i društvenim mrežama, a broj sudionika svake godine sve je veći.

Potencijalni (poticajni) pokloni sudionicima

Na službenoj web stranici WINTER BIKE TO WORK može se pogledati kako se projekt razvijao od svog začetka, a ova interaktivna mapa pokazuje koje su sve zemlje uključene u projekt ove godine, odnosno – ako se malo poigrate s kartom – iz kojih se sve gradova javljaju sudionici te koliko prijavljenih ima u ovom trenutku.

Ako je suditi prema službenoj Facebook stranici “Winter Bike to Work Day” eventa u Zagrebu, vožnju biciklom dosad je najavilo više od 300 građana, a čak se spominju i potencijalni “poklončići” za one koji budu dovoljno s(p)retni i u gradu sretnu članove Sindikata biciklista, organizatora eventa.

Zagreb se pridružio internacionalnom eventu "Winter Bike to Work Day"
Foto: Facebook page “Zagreb Winter Bike to Work Day” (Udruga “Sinidkat biciklista”)