Početna Događanja Zagreb ovog vikenda postaje centar europske i svjetske oftalmologije

  Zagreb ovog vikenda postaje centar europske i svjetske oftalmologije

  1173
  0

  Preko 300 vrhunskih inozemnih i domaćih oftalmoloških stručnjaka 29. listopada okupit će se na dvanaestom po redu kongresu Hrvatskog društva za kirurgiju katarakte i refraktivnu kirurgiju (CSCRS). Istoga dana Klinika Svjetlost, najveća oftalmološka klinika u regiji, četvrtu godinu za redom sudjelovat će na najvećem svjetskom videokirurškom kongresu oftalmologa „Videocatarattarefrattiva Milano“, u sklopu kojeg će se održati i „Best Live Surgery“ – natjecanje na kojem će sudjelovati pet prestižnih europskih oftalmoloških klinika.

  Najveći svjetski videokirurški kongres oftalmologa „Videocatarattarefrattiva Milano“ ove godine slavi svoju 35. godišnjicu, a Klinika Svjetlost je jedina svojom kvalitetom zaslužila pozivnicu za sudjelovanje već četvrtu godinu u nizu. Ove godine Svjetlost brani titulu, nakon što je na posljednjem kongresu osvojila priznanje „Best Live Surgery Award 2015“, poznatu pod nazivom „oftalmološki Oscar“.

  Renomirani oftalmološki stručnjaci Klinike Svjetlost u zagrebačkoj klinici će u 90 minuta obaviti pet iznimno zahtjevnih operativnih zahvata: ugradnju specijalne leće za pacijente koji se ne mogu laserski operirati, ugradnju Symfony i PanOptix leća, transplantaciju rožnice te operaciju dijabetičara na stražnjem dijelu oka.

  Uz Kliniku Svjetlost, svoja će znanja i vještine u području oftalmologije pokazati i klinika CAMO iz Milana – klinika organizatora kongresa, pionira oftalmologije dr. Lucia Buratta, Centar laserske kirurgije iz talijanskog Cunea, Očna klinika Marienplatz iz Munchena  te Očna bolnica iz Atene. Nakon operativnih zahvata svih klinika u programu, žiri će odabrati najbolju te dodijeliti ovogodišnji „oftalmološki Oscar“.

  Operativni zahvati koje će izvoditi stručnjaci Klinike Svjetlost uživo će se prenositi u sve krajeve Europe i svijeta, a iste će moći pratiti i svi posjetitelji XII. CSCRS kongresa, koji će se održati u zagrebačkom Sheratonu. Uz praćenje operativnih zahvata, stručnjaci okupljeni na XII. CSCRS kongresu Zagreb 2016. moći će poslušati zanimljiva predavanja o različitim područjima oftalmologije i najnovijoj tehnologiji, razmjenjivati nove informacije i iskustva te vježbati kirurške vještine u za to predviđenim vježbaonicama.

  Ova dva događaja predstavljaju izniman značaj za razvoj oftalmologije u Hrvatskoj, te će nedvojbeno pridonijeti podizanju kvalitete znanstveno-stručnog djelovanja iz područja oftalmološke struke te uvođenju najnovijih europskih i svjetskih trendova liječenja u domaću kliničku praksu.