Početna Moj Zagreb Novosti Zagreb osvojio priznanje u Hong Kongu

Zagreb osvojio priznanje u Hong Kongu

Spread the love

Foto: ThinkstockNa netom završenom međunarodnom sajmu 28. International Travel Expo (ITE & MICE) održanom od 11. do 14. lipnja u Hong Kongu, Zagreb je osvojio nagradu vodećeg putnog časopisa U Magazine pod nazivom New Travel Routes Award 2014 – Most Dazzling Journey.

Ukupno je dodijeljeno osam nagrada, a, uz Zagreb, nagrade su još primili gradovi:  Kaohsiung (Taiwan), Osaka (Japan) i Seoul (Korea), dok su preostale nagrade bile dodijeljene državama: Guam, Island, Švicarska i Kambodža.

Ovaj hongkonški vodeći turistički magazin postiže golemi uspjeh sa svojim natjecanjem New Travel Rute Contest te svojim čitateljima otkriva nove destinacije i inovativne putne pravce. Ovogodišnje nove međunarodne rute predstavljene su u tri uzastopna izdanja U Magazine (25. travnja – 8. svibnja.2014.), na poveznici: http://www.umagazine.com.hk/event_result.php?event_pkey=264. Inače, što se dalekoistočnih tržišta tiče, od siječnja do svibnja ove godine, Zagreb je posjetilo 36% više gostiju iz Hong Konga (1.808), 30% više iz Kine (5.338), 4% više gostiju iz Japana (7.803), a na prvom mjestu su gosti iz Južne Koreje kojih je došlo gotovo 23.000, što predstavlja izuzetan porast od čak 257%, u odnosu na isti period prošle godine.

Povodom ovih sjajnih rezultata koje ostvaruje južnokorejsko tržište, predsjednik TZGZ-a, g. Milan Bandić, dodijelio je u utorak, 17. lipnja u Palači Dverce posebno priznanje direktoru agencije Hanjin Travel, g. Oh Sang Kwonu, za izuzetni doprinos promociji našeg Zagreba na korejskom tržištu te uspješnoj organizaciji čarter letova iz Seoula za Zagreb, uz želje da će i dalje uspješno surađivati, na obostrano zadovoljstvo te sa zajedničkim ciljem pozicioniranja našeg grada kao vodeće turističke destinacije u Hrvatskoj.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here