Početna Događanja Zagreb ima najbolji advent, ali se i dalje bori s prometom

Zagreb ima najbolji advent, ali se i dalje bori s prometom

Zagreb već treću godinu za redom zasluženo osvaja pohvale za advent i najljepšu zimsku turističku destinaciju.

No, postoji i ružna strana adventa – nesnosna prometna gužva, koja nas čini nervoznima, gubimo vrijeme i novac, izolirani smo u automobilima, stvaramo buku, zagađujemo i uništavamo kulise adventskih kućica tražeći parking u nepomičnim kolonama. Unatoč jeftinoj i besplatnoj vožnji javnim gradskim prijevozom vikendom, nepotrebno sjedamo u automobile, misleći da ćemo u njima stići brže i jeftinije, ne smatrajući da time i sami pridonosimo prometnoj gužvi. “Umjesto alternativnih pravaca automobilom, odaberimo koristiti alternativne oblike kretanja!”, poručuju iz Sindikata biciklista.

“Ovog adventa pokažimo sebi, Zagrepčanima i turistima da prometne gužve ne moraju biti dio praznične atmosfere. Sačuvajte živce, novac i vrijeme te barem jednom, od 16.-22. prosinca sjednite na svoj bicikl ili koristite javni gradski prijevoz i pješačite.”, nastavljaju iz Sindikata biciklista. Kampanja započinje velikim božićnim tulumom, koji će se održati 16. prosinca u 19h u njihovim prostorijama na adresi Ribnjak 3, a svi su pozvani. Tijekom kampanje očekujte članove Sindikata biciklista na gradskim prometnicama kako dijele ohrabrujuće slastice i reflektirajuće trakice zbog bolje vidljivosti građanima koje zateknu na biciklu. Također, najavili su biciklističko druženje na jednoj od adventskih lokacija.

Više informacija objavit će na svojoj stranici www.sindikatbiciklista.hr, a preko Facebook eventa Sindikata biciklista prijavite svoje sudjelovanje u kampanji slanjem fotografija i osvojite božićne poklone za sebe ili za svoje najdraže.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here