Početna Događanja Zagreb Film Festival sudjeluje u Projektu Ilica: Q’ART!

Zagreb Film Festival sudjeluje u Projektu Ilica: Q’ART!

1306
0

Projekt Ilica: Q’ART održava se od 18. do 25. svibnja i oživjet će dvadesetak ispražnjenih lokacija u Ilici te ih ispuniti bogatim i raznovrsnim kulturno-umjetničkim programom, a Zagreb Film Festival predstavit će se kroz filmske projekcije na otvorenom, u parku na adresi Dalmatinska 12  od 19. do 25. svibnja.

Od osnutka 2003. godine posvećeni smo promociji debitantskih filmova i najavi novih imena na sceni umjetničkog filma te danas slovimo za jednu od vodećih kulturnih manifestacija u zemlji. Proslavljena imena svjetske kinematografije poput Andreja Zvjaginceva, Stevea McQueena, Radu Judea i Xaviera Dolana svoje su prve filmove predstavili upravo na Zagreb Film Festivalu. Posljednih desetak godina, ZFF izlazi iz okvira sedmodnevne manifestacije te vođenjem programa u kinu Europa i distribucijom filmova tijekom cijele godine, omogućujemo široj publici susret s nekim od najzanimljivijih i najboljih naslova nezavisne kinematografije.

Suradnja s Q’ART-om prilika je da se ZFF i publika susretnu u jedinstvenom otvorenom prostoru, u Dalmatinskom parku, i podsjete se na neke od najboljih debitanata proteklih godina, kao i na neka etablirana imena europskog filma poput Rubena Östlunda, Christiana Petzolda i Claire Denis. Među desetak filmova koji će biti prikazani, nalazi se i film ‘Oči u oči’, najbolji film za djecu prema odluci profesionalnog žirija trećeg izdanja KinoKina, festivala u potpunosti posvećenog dječjoj publici koji također organizira ZFF.

RASPORED PROJEKCIJA

Projekcije filmova počinju u 20:30 sati u parku na adresi Dalmatinska 12

19.5. Sub:  Kvadrat Ruben Östlund / Švedska, Njemačka, Francuska, Danska / 2017. / 151’

20.5. Ned: Najsretniji dan u životu Ollija Makija Juho Kuosmanen / Finska, Njemačka, Švedska / 2016. / 92’

21.5. Pon: Projekt: Zajedno Sólveig Anspach, Jean-Luc Gaget / Francuska, Island / 2016. / 83’

22.5. Uto: Isabellino sunce Claire Denis / Francuska / 2017. / 94’

23.5. Sri: Novi klinac Rudi Rosenberg / Francuska / 2015. / 80’

24.5. Čet: Kućna njega Slávek Horák / Češka Republika, Slovačka / 2015. / 92’

25.5. Pet: Feniks Christian Petzold / Njemačka / 2014. / 98’