Početna Moj Zagreb Novosti Zagreb domaćin europskog kongresa ‘Shortcut Europe 2012’

Zagreb domaćin europskog kongresa ‘Shortcut Europe 2012’

562
0

U Zagrebu od 15. do 17. studenog, u Pučkom otvorenom učilištu održat će se kongres Europske mreže centara za kulturu (ENCC), ‘Shortcut Europa 2012’.

Prvi ‘Shortcut Europe’ održan je 1996 u Kopenhagenu, a ovogodišnji kongres jedan je u nizu kongresa koje ENCC organizira još od 90-ih.

Na kongresu u kojem će sudjelovati svih trinaest centara za kulturu Grada Zagreba, očekuje se više od 200 gostiju koji će tijekom tri dana sudjelovati u nizu panel diskusija, izlaganja i okruglih stolova, raspravljat će o specifičnim elementima ovogodišnje glavne teme – Kultura mjesta: Mjesto kulture – Centri za kulturu i urbana regeneracija.

Uz izlaganja Sanjina Dragojevića, Vjerana Katunarića, Milene Dragičević Šešić i mnogih drugih izlagača, nositelja panela i okruglih stolova, u sklopu kongresa trebala bi se donijeti i ‘Deklaracija o osnivanju nacionalne mreže centara za kulturu Republike Hrvatske’.

Kongres je organiziran u kooperaciji s Kulturnim centrom Trešnjevka, Centrom ua kulturu Pučkog otvorenog učilišta Zagreb, Centrom za kulturu i informacije  Maksimir, Centrom za kulturu Peščenica, Kulturno-informativnim centrom (KIC) i Narodnim sveučilištem Dubrava.

A zašto se ovogodišnji kongres ‘Shortcut Europe 20012 Zagreb’ smatra obaveznim mjestom za sve profesionalce i entuzijaste s područja kulture, umjetnosti ili civilnog društva koji traže umrežavanje i razmjenu ideja u Hrvatskoj i Europskoj uniji, uvjerite se sami.