Početna Vijesti Business Zagreb Connect – Jedinstvena prilika za startup tvrke

Zagreb Connect – Jedinstvena prilika za startup tvrke

1385
0

Zagreb startupGrad Zagreb, u suradnji s Veleposlanstvom Izraela, Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) te Zagrebačkim velesajmom organizira start–up konferenciju “Zagreb Connect”, što će se održati 12. i 13. studenoga 2014. u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma – najavljeno je na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi na kojoj su, uz gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i njegovu zamjenicu Sandru Švaljek te pročelnicu Ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirku Jozić sudjelovali i predstavnici suorganizatora Konferencije: Veleposlanica Izraela u RH Zina Kalay Kleitman sa suradnicima, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG – BICRO Boris Guina te direktorica Zagrebačkog velesajma Marina Pavković. 

Ove godine pokreće se Zagreb Connect, novo poslovno događanje u Gradu Zagrebu. Cilj je omogućiti poduzetnicima početnicima i start – up tvrtkama iz Hrvatske i regije da predstave svoje poslovne ideje potencijalnim investitorima, ulagačkim institucijama i poslovnim anđelima. Prvi dan konferencije natjecateljskog je karaktera – start–up tvrtke predstavit će se investitorima kroz tzv. pitch-eve, dok je drugi dan rezerviran za predavanja start-up stručnjaka i panel rasprave – izložila je zamjenica Sandra Švaljek dodavši da će partneri konferencije s iskustvom upravljanja razvojnim procesom start-up projekata odabrati dvadeset najperspektivnijih, mentorirati ih i pripremiti za predstavljanje na konferenciji Zagreb Connect.

Gradska uprava prepoznaje svoju novu ulogu koju joj nameće današnja gospodarska situacija u zemlji i u našem okruženje. Želimo Grad Zagreb staviti na kartu Europe i svijeta kao povoljnu lokaciju za poslovanje svih poduzetnika, a osobito onih u brzorastućim tvrtkama baziranim na znanju i visokim tehnologijama. Želimo stvoriti povoljno okruženje za rad takvih tvrtki i učiniti zagrebačku start – up zajednicu prepoznatljivom u očima investitora i poslovnih anđela. Stoga smo angažirali svoje ljudske i materijalne resurse kako bismo organizirali ovu kongerenciju koja je prilika za ostavrivanje kontakata i sinergije među osnima koji svojim primjerom svjedoče o mogućnostima razvoja našeg grada, Republike Hrvatske i šire – rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Veleposlanica Republike Izrael Zina Kalay Kleitman čestitala je gradonačelniku Bandiću i cijelom timu na inicijativi za ovaj projekt kojemu se Veleposlanstvo rado pridružilo. Izrael je poznat po start-up zajednici koja je prepoznata kao okosnica razvoja.

Vjerujem kako će upravo Zagreb Connect iznjedriti kvalitetne projekte i istaknuti značaj i potencijale rastuće start up zajednice srednje i jugoistočne Europe – nadovezao se Boris Guina, zamjenik predsjednika Uprave  HAMAG-BICRO, tvrtke koja, kao je naglasio, intenzivno radi na pripremi VC fonda – fonda rizičnog kapitala koji će biti namijenjen start-up tvrtkama s visokim potencijalom rasta i potrebom za kapitalom u ranoj fazi financiranja.

S presice je upućen poziv predstavnicima start–up zajednice da se do 26. listopada prijave i sudjeluju u pitching natjecanju te tako iskoriste priliku za osvajanje vrijednih novčanih nagrada i za predstavljanje potencijalnim investitorima.

Prijava za start-up natjecanje i više informacija o konferenciji na službenoj stranici: zagrebconnect.zagreb.hr

Kako se čulo, najbolje projekte očekuju vrijedne nagrade: 

1. 50.000,00 kn
2. 30.000,00 kn
3. 20.000,00 kn
4. Nagrada Grada Zagreba za tvrtke sa sjedištem na području grada Zagreba 25.000,00 kn + besplatan program inkubacije u Tehnološkom parku Zagreb na godinu dana.

Na konferenciji će sudjelovati svjetski priznati stručnjaci – Tomer Dvir – osnivač i glavni izvršni direktor tvrtke Soluto (Izrael),Marcel Shaton – glavni direktor ISERD-a (Izraelsko – Europska direkcija za istraživanje i razvoj), Joško Bobanović – partner u VC fondu Sofinnova i Christoph Sollich – mentor Founder Institute-a. S Hrvatske strane sudjelovat će Saša Cvetojević – Poslovni anđeo CRANE-a i suosnivač ZIP-a, Ivo Špigel – suosnivač ZIP-a, Darko Liović – predsjednik uprave HAMAG-BICRO-a, Sergej Lugović –profesor na Tehnološkom veleučilištu u Zagrebu te Ivan Brezak Brkan – glavni urednik i osnivač portala Netokracija.

Kroz panel rasprave, prilike i probleme s kojima se susreću start-up tvrtke, predstavit će uspješni start-up poduzetnici –Dragan Oremuš – suosnivač i član uprave tvrtke Possimus IT d.o.o., Julian Oehrlein – suosnivač i glavni operativni direktor tvrtke Oradian, Luka Abrus – glavni izvršni direktor tvrtke Pet minuta i Shanir Ovadia – suosnivač tvrtke Go4star.

Svjesni značaja i potencijala rastuće start-up zajednice srednje i jugositočne Europe, Grad Zagreb zajedno s ostalim partnerima konferencije želi dodatno osnažiti poduzetničku i ulagačku klimu pomažući poduzetnicima početnicima ideje pretvoriti u uspješna poduzeća. Zagreb Connect će, iz perspektive investitora, biti jedinstvena prilika za otkrivanje novih projekata, visokokvalitetnih novih poduzeća te razmjenu dobre prakse.