Početna Video Zagreb Auto Show nacionalna je dragocjenost

Zagreb Auto Show nacionalna je dragocjenost

995
0

ZAGREB AUTO SHOW, međunarodni salon automobila, motocikala, gospodarskih vozila i prateće industrije, održava se na Zagrebačkom velesajmu od 5. do 10. travnja 2016. Salon automobila autoriziran je od međunarodnog udruženja proizvođača automobila i dijelova OICA.

U pripremu i ostvarenje projekta uključeni su Grad Zagreb, Turistička zajednica Grada Zagreba, Zagrebački holding i Zagrebački velesajam, dok je Hrvatska gospodarska komora član Organizacijskog i Izvršnog odbora Zagreb Auto Showa koji se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.

Zagreb Auto Show nacionalna je dragocjenost, međunarodno priznati događaj od posebnog društvenog i medijskog značenja za Republiku Hrvatsku, pripreman s mnogo ljubavi. Spajajući pozitivne učinke svih kanala tržišne komunikacije, Zagreb Auto Show snagom osobnoga kontakta daje više – jedinstven doživljaj novog proizvoda i ukupne ponude uživo.

Cjelovitost izlagačkog postava potvrđeno je nastupom 440 izlagača iz 33 zemlje. Procjenjuje se da će Zagreb Auto Show posjetiti 130.000 ljudi.

Na 70.000 četvornih metara izložbenog prostora u 14 paviljona ZV-a te na dodatnomu otvorenom prostoru očekuje se 40 premijernih prikazivanja vozila, 81 marka automobila, motocikala i gospodarskih vozila, od čega 29 automobilskih marki te prvi put dva hrvatska proizvođača električnih vozila i skutera. Status izlagača potvrdili su i tržišni lideri rezervnih dijelova, servisne opreme, leasing kuće te domaća i strana naftna industrija.

U pripremi su mnoga iznenađenja i tematska događanja; izbor zvijezde salona, Auto-Moto Forum, karting utrke u paviljonu 35, susreti bikera i moto alka, auto-moto slalom – natjecanje u spretnosti vožnje, DJ akademija, Crazy Cars – akrobatske vožnje automobila i motora, Harley Show, automodeli na daljinsko upravljanje – izložba i utrke, izložbe oldtimera i maketa željeznica te malih modela automobila, Mladi & inovativni – FSB racing team i još mnogo toga.

U sklopu sajma organizira se i nagradna igra s glavnom nagradom, automobilom VW Up. U nagradnom su fondu i ulaznice za Europsko nogometno prvenstvo te električni bicikl. Birat će se i zvijezda salona, a 9. travnja održat će se povorka oldtimera i bikera koji će krenuti od Trga bana Jelačića, dok je za nedjelju, 10. travnja, planiran Harley Show. Održat će se i humanitarni koncert Humano srce Zagreba.

Zagreb Auto Show za građanstvo se otvara u utorak, 5. travnja, u 16 sati. Ulaznica za jednokratni posjet iznosi 35 kuna.