Početna Moj Zagreb Novosti Zagreb atraktivan posjetiteljima tokom cijele godine!

Zagreb atraktivan posjetiteljima tokom cijele godine!

FoTO: Saša ZinajaPrema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, cijela 2013. godina bila je izuzetno uspješna za glavni grad Hrvatske. Naime, zabilježeno je 807.750 dolazaka i 1.392.059 noćenja, čime je ostvaren porast od 15 posto u dolascima i 12 posto u noćenjima.

Od ukupnog broja posjetitelja, njih 649.421 bili su stranci koji su ostvarili 1.115.204 noćenja te time zabilježili 17 posto više dolazaka te 18 posto više noćenja, nego u 2012. godini. Najviše dolazaka ostvarili su gosti iz Njemačke, a slijede ih gosti iz Italije, SAD-a, Velike Britanije i Japana. Što se noćenja tiče, na prvom mjestu su također gosti iz Njemačke, a slijede ih gosti iz SAD-a, Italije, Velike Britanije te Francuske.

Ono što posebno raduje jest da je Zagreb u adventskom razdoblju, tj. u prosincu, posjetilo 46.284 posjetitelja koji su ostvarili 83.323 noćenja. U odnosu na prosinac 2012. godine, ove brojke predstavljaju porast od čak 17 posto u dolascima te 15 posto u noćenjima. Najviše dolazaka ostvarili su gosti iz: Italije, BIH te Slovenije, dok u noćenjima prva tri mjesta zauzimaju ponovo gosti iz Italije, a slijede ih gosti iz BIH i Njemačke.

Turistička zajednica grada Zagreba izuzetno je zadovoljna pozitivnim rezultatima, koji iznova potvrđuju da je Zagreb (kako zbog svoje kulturne i turističke ponude, tako i zbog raznih kongresa, sportskih događanja, koncerata, poslovnih skupova, itd.) postao nezaobilazno turističko odredište, atraktivno posjetiteljima tokom cijele godine.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here