Početna Događanja Zagreb Advent Run – kostimirani sudionici iz 29 zemalja svijeta trče protiv...

Zagreb Advent Run – kostimirani sudionici iz 29 zemalja svijeta trče protiv dijabetesa

281
0

Mnoštvo trkača kostimiranih u vilenjake, sobove, Djedove Božićnjake i druge likove iz mašte i ove će godine protrčati najatraktivnijim adventskim lokacijama u sklopu jedinstvene utrke Zagreb Advent Run. Kostimirani sudionici, njih čak 2.835 iz 29 zemalja svijeta trčat će u nedjelju, 16. prosinca s početkom u 10 sati. Start i cilj utrke su u Ulici Isidora Kršnjavog, ispred hotela The Westin, a mnogobrojni sudionici, okupljeni u čarobnoj atmosferi zagrebačkog Adventa, čine idealnu priliku za turističkom promocijom grad Zagreba, koji je ujedno i suorganizator ove utrke.

Utrka Zagreb Advent Run okupit će maštovito kostimirane sudionike koji će trčati ili hodati (Nordic Walking) 5 ili 10 km najatraktivnijim zagrebačkim lokacijama poput Trga bana J. Jelačića, Ilicom te najljepšim zagrebačkim parkom Zrinjevcem. Najbolji i najkreativniji kostimi bit će nagrađeni, a svi sudionici utrke nosit će posebno dizajnirane kapice Djeda Božićnjaka u plavoj boji kojom se obilježava borba protiv dijabetesa, ali i službenoj boji grada Zagreba.

Utrka je jedini sportski događaj zagrebačkog Adventa, a za sudjelovanje u njoj potrebno je ponijeti dobru volju te najluđi kostim. Dodatna posebnost ove utrke je njezin humanitarni karakter koji je ove godine posvećen podizanju razine svijesti o dobrobiti tjelesne aktivnosti za oboljele od dijabetesa. Stoga će i dio sredstava prikupljen od kotizacija utrke biti doniran Hrvatskom savezu dijabetičkih udruga kao potpora programima i projektima koje Savez provodi. Organizatori utrke su tvrtka Run Croatia i vodeća hrvatska agencija za odnose s javnošću i integrirano komuniciranje Millenium promocija, dok je suorganizator Grad Zagreb.

Zbog provođenja mjera osiguranja na dan utrke doći će do izmjena regulacije prometa užeg gradskog središta. Promet će se zatvoriti u prijepodnevnim satima središnjim dijelom grada kojim utrka prolazi: Ulica Isidora Kršnjavog – Žerjavićeva – Petrinjska – Đorićeva – Zrinejvac – Praška – Trg bana Josipa Jelačića – Ilica – Krajiška – Kordunska – Klaićeva – Primorska  Deželića -Kačićeva – Kršnjavog. Organizatori utrke unaprijed se ispričavaju građanima zbog mogućih neugodnosti koje će prouzročiti ovakav prometni raspored, ali imajte na umu da se trči za humanitarni cilj.