Početna Moj Zagreb Novosti ‘Zagi’ i još desetak projekata Grada Zagreba u energetici

‘Zagi’ i još desetak projekata Grada Zagreba u energetici [Video]

Milan Bandić ističe kako je snaga Zagreba na području EU fondova u znanju, zajedništvu i viziji.

Gradonačelnik Bandić je sazvao konferenciju za novinare na temu Energetska obnova objekata Grada Zagreba, uporaba obnovljivih izvora energije i ekološko prihvatljivih goriva sukladno smjernicama i direktivama EU.

Pritom je rekao kako se sada u EU mogu povući velika sredstva posebice na području energetike i pritom osigurati nova radna mjesta.

”Grad Zagreb je 2008. godine kao jedan od prvih europskih glavnih gradova prihvatio Sporazum gradonačelnika europskih gradova i izrazio bezrezervnu potporu inicijativi Europske komisije o provedbi programa ”20-20-20” i provedbi programa o klimatskim promjenama, a tim činom postali smo dio mreže energetski osviještenih gradova”, kazao je gradonačelnik.

Naglasio je kako je racionalno korištenje energije, energetska učinkovitost, primjena novih zelenih tehnologija i obnovljivih izvora energije imperativ u pokretanju gospodarskog razvoja, otvaranju novih radnih mjesta i svjetlije perspektive mlađih generacija.

[infopunkt 6705 2]

Istaknuo je kako je jedan od bitnijih projekata – ZAGI, a u pripremi je još oko njih desetak.

“Snaga Zagreba je u vizijama, znanju i zajedništvu”, rekao  je gradonačelnik.

[infopunkt 6705 3]

Ekonomski stručnjak Mladen Vedriš objasnio je kako se sredstva neće dobiti automatski, dobit će se jedino ako se naprave kvalitetni programi.

[infopunkt 6705 4]

www.infopunkt.tv

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here