Početna Vijesti Sport Za sportske škole 480.000 kuna

Za sportske škole 480.000 kuna

plivanje, ilustracijaHrvatski olimpijski odbor (HOO) i Hrvatska Lutrija (HL) potvrdili su daljnju suradnju na razvoju sporta lokalne razine kroz zajednički program “HOO i HL za sportske škole”, koji će biti financiran sa 480 tisuća kuna, priopćeno je iz HOO-a.

Sporazum o partnerskoj suradnji potpisali su danas glavni tajnik HOO-a Josip Čop i predsjednica Uprave HL Vesna Bakran, a u nazočnosti predsjednika HOO-a Zlatka Mateše.

HOO i HL će oformiti komisiju za izbor županijskih sportskih zajednica koje će konkurirati za dobivanje financijske podrške. Ukupno će biti odabrano i financijski potpomognuto 12 projekata, a svakom projektu bit će odobrena sredstva u iznosu od 40.000 kuna, koje zajednički osiguravaju HOO i HL. Ukupno planirana sredstva za ovaj projekt iznose 480.000 kuna.

Suradnja uključuje zajedničku pripremu i promociju igre na sreću, instant lutrije Jurilica, čijom će se prodajom dio prikupljenih financijskih sredstava direktno usmjeriti na županijske sportske zajednice. Igra na sreću priređivat će se do 30. studenoga 2012. godine. Potpisivanje ovog sporazuma predstavlja nastavak uspješne suradnje dvaju partnera, koja traje od studenoga 2006.

Govoreći o šestogodišnjem partnerskom odnosu sa HL-om, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša naglasio je kako njihova suradnja nije samo uobičajena društvena odgovornost jedne tvrtke. Naime, kako je izjavio, sredstva koja HL izdvaja čine 80 posto proračuna HOO-a i na određeni način utječe na funkcioniranje hrvatskog sporta u cjelini. (Online-Zagreb.hr /Hina)

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here