Početna Moj Zagreb Novosti Za deset dana počinje 14. Ljeto na Strossu

Za deset dana počinje 14. Ljeto na Strossu

1177
0

Foto: PRESSU četvrtak, 29. svibnja na zagrebačkom Gornjem gradu počinje četrnaesto po redu izdanje kulturne i turističke manifestacije Ljeto na Strossu.

Jedna od najpopularnijih zagrebačkih manifestacija, pod autorskom i organizacijskom palicom Kraljeva ulice, svake godine oduševljava brojne stanovnike i goste glavnoga grada. Tako će se i ove godine na Gornjem gradu od 29. svibnja do 2. rujna posjetiteljima ponovno pružiti mnogo koncerata u večernjim satima, a tijekom dana na prostoru popularnog Strossa održavat će se likovne radionice i kolonije, kazališne predstave za djecu te tradicionalne akcije poput izbora naj psa mješanca i doček pola Nove godine.

Kraljevi ulice ponovno pripremaju nekoliko programaskih iznenađenja, zanimljive likovne instalacije i program za sve uzraste. „Sretni smo što na StrossMartru ove godine možemo najaviti 80-tak koncerata kvalitetnih klupskih bendova iz Hrvatske i nekoliko drugih zemalja. Ponovno ćemo za najmlađe posjetitelje organizirati poslijepodnevne kazališne predstave te likovne radionice i igraonice. U suradnji sa udrugama koje skrbe o napuštenim psima ponovno ćemo raditi na senzibilizaciji javnosti kada su u pitanju napuštene životinje i možda udomiti pokojeg psa. Veseli nas što je Ljeto na Strossu postalo jedan od simbola Zagreba i dnevni boravak za mnoge umjetnike na našoj sceni te domaće i strane posjetitelje.

Foto: PRESS

Želim naglasiti da je program i ulaz Ljeta na Strossu, kao i svih prethodnih godina, uvijek otvoren i besplatan za sve zainteresirane prolaznike i posjetitelje – izjava je Mirana Hadži-Veljkovića iz Kraljeva ulice.

Manifestaciju podržava Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba i nekoliko gospodarskih subjekata. Program će krajem sljedećeg tjedna biti objavljen na www.ljetonastrosu.com, a posjetitelji će ga dobiti unutar besplatnih programskih knjižica koje će se moći preuzeti na Strossmayerovom šetalištu i prostoru Turističko informativnog centra na Trgu bana J. Jelačića.

Foto: PRESS

Dodatne informacije:
Agencija za tržišno komuniciranje PROGLAS
Zlatan Jaganjac
091 785 99 69
[email protected]