Početna Događanja Wiener osiguranje i CRVENI NOSOVI zajedno su donijeli osmijeh na dječji...

  Wiener osiguranje i CRVENI NOSOVI zajedno su donijeli osmijeh na dječji odjel KBC-a Rebro

  876
  0

  Zaposlenici Wiener osiguranja i klaunovidoktori iz udruge CRVENI NOSOVI ovih su dana bolesnim mališanima u Kliničkom bolničkom centru Rebro donijeli osmijehe, radost i igru te nakratko uljepšali boravak u bolnici. CRVENI NOSOVI su uz podršku Wienera organizirali radionicu cirkuskih vještina „Cirkus pacijentus“ u kojoj su sudjelovala djeca na liječenju.

  Wiener osiguranje već nekoliko godina organizira projekt Social Active Day u sklopu kojeg zaposlenici sudjeluju u raznim humanitarnima aktivnostima. Ove godine, odlučili su se udružiti s CRVENIM NOSOVIMA, klaunovdoktorima koji kroz posjete bolnicama i projekte poput „Cirkus pacijentusa“ pomažu pacijentima da kroz smijeh i igru lakše prebrode teško razdoblje u kojem se nalaze.

  „Zaposlenici Wienera već godinama ulažu svoje vrijeme u različite humanitarne aktivnosti, a kako nam je jedna od želja bila rad s djecom, suradnja s CRVENIM NOSOVIMA bila je logičan smjer. Kao i svaki put dosad, pokazalo se da je vrijeme i trud koji su naši zaposlenici uložili ništa u usporedbi s onim što smo dobili zauzvrat. Sretni smo što smo imali priliku upoznati mališane i barem malo doprinijeti njihovom lakšem boravku u bolnici“, rekla je Ksenija Brničević, voditeljica Službe za marketing i korporativne komunikacije.

  Wiener i klaunovidoktori organizirali su i radionicu „Djeca djeci“ u kojoj su sudjelovala i djeca zaposlenika Wienera koja su svojim bolesnim vršnjacima izradila kolaže s toplim porukama podrške i željama za ozdravljenje.  Za djecu u bolnicama Wiener osiguranje je organiziralo i prikupljanje igrački, slikovnica, dječje literature, dječjih filmova i crtića, društvenih igara i drugih potrebnih igrački. Uz to, zaposlenici su također pomagali u pripremama i izvedbi cirkuske predstave klaunovadoktora „Cirkus pacijentus“. U svim aktivnostima ukupno je sudjelovalo više od 80 djece, roditelja i volontera.

  „Radionice  se odvijaju u popodnevnim satima kada su bolnički hodnici tihi i kada je najsnažniji osjećaj odvojenosti od vlastitog doma i roditelja. Upravo tada dolaze klaunovidoktori i sa sobom nose šareni svijet u kojem bolesna djeca savladavaju cirkuske vještine. Čak i nakon završetka radionice djeca se vraćaju u svoje bolesničke sobe sa smiješkom na licu zbog vještina koje su dobili i od kojih im raste samopouzdanje. Savršen je osjećaj vidjeti sreću u njihovim očima“ objasnila je Petra Bokić, klaunesa CRVENIH NOSOVA.

  Što takvi projekti znače djeci u bolnicama, objasnila je Dragica Beštak, glavna sestra Klinike za pedijatriju u KBC-u Rebro:

  „Klinički bolnički centar, a samim time i Klinika za pedijatriju, podržava sve akcije koje pomažu našim pacijentima da se za vrijeme liječenja osjećaju ugodno i veselo. Takva aktivnost je zasigurno i projekt „Cirkus Pacijentus“, u kojem djeca aktivno sudjeluju kao glumci i virtuozi u prezentiranju cirkuskih vještina. Ovakav model je dobar primjer u kojem se djeci daje mogućnost kreativnog izričaja za vrijeme liječenja.“

  Suradnja Wienera i klaunovadoktora tek počinje, jer će se iste aktivnosti ostvariti i u kliničkim bolničkim centrima u Osijeku, Rijeci i Splitu. Osim što će zaposlenike Wienera potaknuti da se i u privatno vrijeme uključe u volonterske aktivnosti u uredu CRVENIH NOSOVA u Zagrebu,  kompanija će u osam regionalnih centara i 19 poslovnica diljem Hrvatske organizirati i prodaju crvenih klaunovskih nosića, kako bi se prikupila sredstva za rad Udruge.

  Do kraja godine, zaposlenici Wienera će sudjelovati i u projektu pod nazivom „Pričam ti priču“ u sklopu kojeg će djeci, u suradnji s pedagoškom službom, pričati priče te ih obrađivati kroz kratke interaktivne radionice. Također, tijekom studenog i prosinca 2015. godine Wiener osiguranje će putem promotivnih aktivnosti pozivati i svoje klijente na suradnju s CRVENIM NOSOVIMA, pa je obavijest o mogućnosti donacije CRVENIM NOSOVIMA tiskana na poleđini čak 18.000 faktura Wienera.