Početna Događanja Vrijeme je za igru u MSU

Vrijeme je za igru u MSU

37
0

Povodom Međunarodnog dana djeteta Muzej suvremene umjetnosti i Teatar Puna kuća organiziraju kulturno – edukativni program namijenjen djeci od 1,5 do 6 godina pod nazivom „Vrijeme je za igru u MSU“, a koji će se održati u nedjelju, 22. studenog od 10 do 11 sati.

Program se sastoji od kazališne predstave koja se temelji na neverbalnoj komunikaciji, kombinirajući pokret, zvuk i glazbu, ali i upotrebu geometrijskih tijela i oblika uz pomoć kojih djeca vježbaju vizualno razumijevanje i komunikaciju. Nakon predstave djeca će se uputiti na polusatnu kreativnu likovnu radionicu gdje će, inspirirani onime što su vidjeli na predstavi, sami izraditi svoj likovni rad. Muzejske edukatorice vodit će polaznike u kreativnom razmišljanju i likovnom izražavanju, stavljajući naglasak na slobodnoj interpretaciji sadržaja. Radovi nastali na radionici bit će izloženi u Otvorenoj galeriji MSU-a te digitalizirani i objavljeni u sklopu online izložbe dječjih radova na mrežnim stranicama, kao i na društvenim mrežama MSU-a.

U ranoj fazi razvoja, djeca uče komunicirati s okolinom na verbalnoj razini – izgovaraju svoje prve riječi i uče se pravilno izražavati. Ono što je vrlo bitno u socijalnom, ali i kognitivnom razvoju djeteta je vizualna komunikacija koja se razvija posredstvom likovnih elemenata. S obzirom na to da je utjecaj slike u društvu iznimno velik, vrlo je bitno na zanimljiv i kreativan način educirati najmlađu publiku o različitim mogućnostima komunikacije. O tome su već mogli čuti na vodstvima i programima uz izložbu „Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma“ koja je kroz medij animiranog filma komunicirala niz neverbalnih, ali ujedno univerzalnih poruka koje jednako lako iščitavaju djeca i odrasli diljem svijeta danas, kao i proteklih šest desetljeća.

Ako još niste posjetili izložbu Zagreb filma – sada je prilika! Naime, uz predočenje ulaznice za predstavu posjetitelji ostvaruju popust od 50% na cijenu obiteljske ulaznice za posjet izložbi „Od imaginacije do animacije“.
Ulaznice za program se mogu kupiti na blagajni Muzeja i na https://www.ulaznice.hr/web/event/38/8191 po cijeni od 40,00 kn. Broj mjesta je ograničen.