Početna Izbor Vratili interes za vaterpolo u Zagreb

Vratili interes za vaterpolo u Zagreb

470
0

Vaterpolisti Mladosti obilježili su prvi dio sezone izvrsnim utakmicama i vratili interes za vaterpolo u Zagreb. Nakon kratke pauze, ispred njih su sada prvi izazovi u novoj godini te prilika za nastavak izvrsnih predstava u dva vaterpolska natjecanja. Žapci u srijedu 9. siječnja u sklopu LEN Lige prvaka gostuju kod Juga u Dubrovniku, a već u subotu 12. siječnja igraju u Budvi s Primorcem u Regionalnoj vaterpolo ligi.

‘Putujemo u Dubrovnik sa željom i voljom da ostvarimo dobar rezultat, nadamo se dobroj igri. Bila bi velika stvar da se uzmu bodovi Jugu u Dubrovniku u Ligi prvaka, nama bi to omogućilo da budemo još ozbiljniji konkurent za Final Eight. Mislim da svaka ekipa koja dolazi u Dubrovnik teško tamo uzima bodove, a za nas bi to bio veliki vjetar u leđa!” – izjavio je trener Mladosti Zoran Bajić koji se osvrnuo i na gostovanje u Crnoj Gori: ”S Primorcem se nadamo dobroj igri i pobjedi, poznajemo ekipu, svjesni smo njihovih kvaliteta i mana, nadamo se da ćemo znati to iskoristiti, nametnuti svoj ritam i privesti utakmicu što je mirnije kraju!”

Mladost nakon pet kola u LEN Ligi prvaka ima osam bodova i dijeli treće mjesto s grčkim Olympiacosom, a u Regionalnoj vaterpolo ligi ne zna za poraz i predvodi ljestvicu s 24 boda. Nakon kratkog oporavka od gripe, u ekipu se vratio Ivan Buljubašić što znači da je ekipa kompletirana i spreman za seriju od četiri gostovanja pred njima.

”Atmosfera u ekipi je dobra, mislim da igramo dobro i s te strane nema problema. Važno je psihički se pripremiti na to izbivanje, a nije lako kada tako dugo nisi doma. Treba maknuti sve vanjske faktore i psihički se spremiti za utakmice i pobijediti.” – izjavio je kapetan Mladosti Ivan Marcelić te dodao: ”Znamo najjače strane Juga, dva vanserijska ljevaka i najbolji centar na svijetu, iznimno jaka ekipa. Mi smo ih analizirali, imaju i oni mana, nadam se da ćemo ih uspjeti uhvatiti na tome i uzeti pobjedu!”

Nakon Primorca, Žapci putuju na gostovanje u Beograd 19. siječnja gdje ih dočekuje Crvena Zvezda u Regionalnoj vaterpolo ligi, a 23. siječnja gostuju kod mađarskog Szolnokija. Iduća utakmica na domaćem terenu je 26. siječnja kada ih u sklopu Regionalne vaterpolo lige očekuje peti susret s Jugom ove sezone. Ulaz na utakmic je besplatan, uz iznenađenja za publiku.