Početna Događanja VolonterOsi su neizostavan dio Pannonian Challengea

  VolonterOsi su neizostavan dio Pannonian Challengea

  Pannonian volonteri nezamjenjiva su karika cijelog Pannonian Challenge festivala koji se ovog tjedna održava 22. put u Osijeku. Iz godine u godinu oduševljavaju svojom neumornom voljom i željom za radom, a ideja da volonteri preuzmu najpopularniji festival ekstremnog sporta i urbane kulture u regiji, zaživjela je početkom prošle godine kada je udruga počela s provedbom Erasmus+ projekta Volonteri urbanog sporta i kulture. U sklopu projekta volonteri sudjeluju na neformalnim edukacijama na kojima uče o organizaciji sportskih natjecanja radeći na konkretnim zadacima.

  O njihovoj prednosti i posvećenosti festivalu puno govori činjenica da se na eventu često zadrže cijeli dan, a njihova mikro obitelj fenomen je kakvog nema. Uvijek su spremni jedni drugima uskakati i pomagati u čemu im ne mogu odmaći čak ni iznimno visoke temperetature koje vladaju u Osijeku zadnjih dana.

  Kroz ovo neponovljivo zajedništvo i druženje VolonterOSi uče da je moguće savladati svakakve prepreke, a time stječu osjećaj za odgovornost, strukturu i zajedništvo. Da na festivalu vlada posebna energija svjedoči činjenica da je velik broj VolonterOSa već nekoliko godina zaredom dio tima, a sa svakim festivalom proširuju svoja znanja jer je i sam cilj ovog projekta uključiti ih u razne sfere poslovnih procesa kako bi pri zapošljavanju imali što konkretnija iskustva. Tako su ove godine VolonterOSi preuzeli i vođenje društvenih mreža te pokazali kako iz njihove perspektive izgleda 22. izdanje Pannonian Challengea, festivala koji će počeo 11. kolovoza, a svoju će završnicu imati u nedjelju, 15. kolovoza.

  Odgovori

  Please enter your comment!
  Please enter your name here