Početna Vijesti Kultura Vodič na 384 stranice

Vodič na 384 stranice

Spread the love

Vodič MUOAko ste slobodni danas oko podneva još stignete na promociju Vodiča Muzeja za umjetnost i obrt. Predstavljanje ove knjige s 384 stranice i 263 kolor fotografije počet će u 12 sati.

O Vodiču kojim se obilježava 130 godina od osnutka govorit će ravnatelj MUO Miroslav Gašparović, ravnateljica Uprave za kulturni razvitak Ministarstva kulture RH mr. sc. Branka Šulc, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba dipl. ing. Ivo Lovrić, prof. dr. sc. Zvonko Maković i urednica Anđelka Galić.

Na izradi vodiča sudjelovao je cijeli stručni tim Muzeja za umjetnost i obrt, a tekstovi se temelje na autorskim prilozima voditelja muzejskih zbirki i odjela. Okosnicu Vodiča čini stalni postav prezentiran kroz stilske i tematske cjeline – stilovi i razdoblja, sakralna umjetnost i zbirke u stalnom postavu.

U Vodiču možete saznati sve o povijesti MUO, stalnim postavima i muzejskim odjelima, sadrži i preglednu kronologija najznačajnijih događaja koji su obilježili 130 godina djelovanja te popis najvažnijih izložbi. Snalaženje u opsežnoj građi olakšava imensko i predmetno kazalo.

Grafičko oblikovanje Vodiča potpisuje Studio Rašić – Ante Rašić i Lovorka Decke.

Ako ne stignete na promociju, ali želite saznati više o prošlosti muzeja evo nekoliko linkova:

MUO: 130 godina za pamćenje (1.dio)

MUO: Respektabilna zagrebačka umjetnička scena (2.dio)

MUO: Fundus od 100.000 predmeta (3.dio)

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here