Početna Vijesti Kultura Vlatka Vorkapić s vama u Dokukinu

Vlatka Vorkapić s vama u Dokukinu

874
0

iz dokumentarca GabrijelRedateljica Vlatka Vorkapić dolazi večeras u Dokukino gdje će nakon projekcije dokumentarca Gabriel razgovarati s publikom. Film u produkciji Fade In-a slika je nevidljivog Zagreba, priča o tajnama. Kao dugogodišnja suradnica Fade In-a i Hrvatske televizije, Vlatka upravo snima i svoj prvi igrani film.  O svojoj dugogodišnjoj karijeri zaista ima puno za reći pa je ne propustite ispitati sve što možete, poručuju iz Dokukina Croatia.

Projekcija Gabrijela počinje u 21 sat. Erotski fotograf otkriva tajne prolaze u gradu Zagrebu dok snima razodjevene djevojke. U izlogu, prekrivena ribom, leži naga umjetnica tijekom performansa dok joj treći muž, kojeg je upoznala na groblju (baš kao i prvoga) lakira nokte. Dvoje glumaca (par i u stvarnom životu) izvode prizor silovanja. Kineski turisti otkrivaju zagrebačke javne kuće iz prošlog stoljeća, a pjevačica čezne za “onim pravim”.

Redateljica Vlatka Vorkapić diplomirala je televizijsku i filmsku režiju na Akademiji dramskih umjetnosti te komparativnu književnost i češki jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Režirala je dvadesetak dokumentarnih filmova, dva kratka igrana filma i nekoliko nagrađivanih kazališnih predstava. Za kratki film “Vozačka dozvola” nagrađena je 1992. na Međunarodnom filmskom festivalu u Muenchenu za najbolji scenarij. Godine 2006. primila je od Ministarstva kulture nagradu Marin Držić za najbolju kazališnu dramu “Judith French”.

[youtube OzR2s21mIBQ nolink]