Početna Moj Zagreb Zagreb.hr Vjenčanica za 30 kuna

Vjenčanica za 30 kuna

684
0

Autor:
Sanja Knjaz
[email protected]

prodaja na Gagarinovom putu (Foto: Siniša Kosić /Medijska mreža)Beži, neću da me slikaš, beži! – govorio je uzrujani prodavač svega i svačega na Gagarinovu putu, nedaleko od trešnjevačkog placa, našem fotoreporteru.

Vjerojatno i sam svjestan nezakonitosti prodavanja različite robe na javnoj površini, prodavaču kojeg ćemo samo za ovu priliku nazvati Rambo bilo je nelagodno u blizini novinara.

– Ma, dajte, pustite nas sirotinju već jednom na miru – govorio je kroz psovke Rambo. – Samo na nas navlačite policiju, bežite odavde!

No, kad smo ga uspjeli uvjeriti da ga nećemo slikati, pristao je na razgovor.

– Vidite, jesam ja u najboljim godinama za muškarca i, evo, čvrst k’o stijena, ali, prijatelji moji, posla nema pa nema. Radije ovako nešto radim nego da prosim pred katedralom. Treba prehraniti četvero djece i nezaposlenu suprugu. Evo, vidite, to je sve nova roba, nema tu ništa ofucano i staro. Donji dio trenirke prodajem za 40 kuna, a ako nemaš, dam ti je za 30. A gdje nabavljam robu, e to neću otkriti – govori Rambo. – Da se zaraditi ako nas ne ometa policija. Stojiš ovdje cijeli petak, subotu i nedjelju i nakupi se za kruh i mlijeko.

Sigurno znate da ne smijete prodavati robu na ulici, a ako to želite, Grad Zagreb vam je omogućio da odete na Jakuševec, upozoravamo prodavača.

– Ma, dajte, tamo trebate platiti placovinu, pa tramvajsku i autobusnu kartu, a konkurencija je prejaka. Ovdje je bolje – kaže Rambo.

On je svoju robu izložio na klupi, razvlačeći po betonu neku staru zavjesu koja mu zapravo služi kao štand, a prekoputa njemu gospođa Nevenka nudi nam vjenčanicu za 30 kuna!

– To je haljina moje kćeri kad se udavala. Ima tu i robe mog pokojnog supruga. Cijelo odijelo dajem za 50 kuna!

Vidjeli smo na Gagarinovom putu u kavezima papigice i kanarince, koji se vjerojatno ilegalno uzgajaju i prodaju. Prolaznici kažu da se tu ponekad mogu kupiti čak i žive kokoši i zečevi. I sve to na javnoj površini, na ulici! Nešto malo dalje ispred bivše Name na trešnjevačkom placu mogu se kupiti stara izdanja raznih stripova i romana.