Početna Izbor Više od tisuću građana Zagreba pridružilo se Pokretu za radost

Više od tisuću građana Zagreba pridružilo se Pokretu za radost

1006
0

Više od 1200 građana Zagreba prihvatilo je poziv Coca-Cole u Hrvatskoj, Kineziološkoga fakulteta i portala Rekreacija.hr te besplatno isprobalo neke od 27 aktivnosti održanih u okviru cjelodnevnoga sportsko-rekreacijskog događanja Pokret za radost.

Građani Zagreba tako su se pridružili najvećoj europskoj kampanji promidžbe tjelesne aktivnosti i zdravlja NowWeMove te njezinu središnjem događanju Move Week 2015. Radionice su tom prigodom posjetili i gradonačelnik Milan Bandić, povjerenik za mlade i sport iz Ureda predsjednice Tomislav Madžar, poznati kineziolog Mario Valentić, skijašica Nika Fleiss, košarkaš Goran Giriček, plivač Gordan Kožulj, voditeljica Iva Šulentić te mnogi drugi priznati sportaši.

Pokret za radost također je i naziv projekta koji Coca-Cola u Hrvatskoj provodi posljednje tri godine u suradnji s Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu u cilju promicanja važnosti redovitoga kretanja te poticanja građana na vježbanje i rekreaciju.
„Svjesni pritiska modernoga užurbanog stila života, ovim smo događanjem željeli građanima omogućiti da u okviru projekta Pokret za radost besplatno isprobaju različite vrste rekreacije i odaberu onu koja je za njih najprikladnija. Osobito mi je drago da je projekt okupio veliki broj partnera jer najuspješniji društveno odgovorni projekti proizlaze upravo iz suradnje javnoga i privatnoga sektora”, rekla je Slavica Tomić, voditeljica odnosa sa zajednicom Coca-Cole HBC Hrvatska.

Sportsko-rekreacijsko događanje Pokret za radost održano na Kineziološkome fakultetu počelo je zabavnim programom u 10 sati i traje sve do 19 sati. Svi zainteresirani koji su se prethodno prijavili za besplatne radionice mogli su uz stručnu pomoć profesionalnih trenera isprobati neku od čak 27 različitih tjelesnih aktivnosti. Na borilačkome podiju tako se vježbalo hrvanje, aikido, taekwondo, brazilski jiu jitsu, hapkido, kali/eskrima, kuk sul do, yiquan i tai chi chuan. Na plesnome podiju učili su se koraci za balet, breakdance, hip hop, mažoret, zumbu, salsu, swing, sambu i trbušni ples, dok je podij za fitness bio namijenjen je ljubiteljima različitih vrsta treninga: pilatesa, metode Ground Force, ritmičke i korekcijske gimnastike, mini trampolina, Rio fitnessa, joge, utega kettlebell i plesa oko šipke.

„Pokret za radost besplatne sportsko-rekreacijske radionice dio su NowWeMove kampanje, kojoj je cilj do 2020. zajedničkim djelovanjem potaknuti 100 milijuna ljudi u Europi na više kretanja. Porast tjelesne neaktivnosti u Europi uzrokuje preko 500 000 smrtnih slučajeva godišnje i preko 80 milijardi eura zdravstvenih troškova. Vjerujemo da projekti poput ovog doprinose smanjenju poraznih statistika“, izjavila je Natalija Mitrić, izvršna direktorica portala Rekreacija.hr, ključnog move agenta u Hrvatskoj.