Početna Moj Zagreb Novosti Više od milijun ostvarenih noćenja

Više od milijun ostvarenih noćenja

801
0

Foto: PRESSPrema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, glavni grad Hrvatske je u prvih devet mjeseci ove godine posjetilo 630.285 posjetitelja, koji su ostvarili 1.077.930 noćenja.  U usporedbi s istim periodom prošle godine, to predstavlja porast od 15% u dolascima te 13% u noćenjima.

Najviše gostiju došlo je iz: Njemačke, SAD-a, Italije te Velike Britanije, ali ono što nas posebno raduje jest da su nam se u prvih 10 našli i gosti i iz zemalja kao što su: Španjolska,  Japan i Republika Koreja. Inače, u samom rujnu je u Zagrebu bilo 15% više gostiju koji su ostvarili 12% više noćenja, a u brojkama to iznosi 97.847 posjetitelja i 160.251 noćenje.

Uz porast dolazaka i noćenja koje su jedno od glavnih priznanja uspješnosti našeg grada, podsjećamo da je Grad Zagreb ovih dana osvojio srebrnu plaketu i posebnu međunarodnu nagradu za izvrsnost uređenja parkovnog kompleksa Lenucijeva potkova na natjecanju „Zlatni cvijet Europe 2013.”, u konkurenciji 2400 gradova Europe. Riječ je o nagradi za hortikulturno uređenja grada, turističku ponudu, komunalnu uređenost, ekološku svijest građana i projekte zaštite okoliša koju dodjeljuje Europska asocijacija za cvijeće i krajobraz (AEFP).

Turistička zajednica grada Zagreba izuzetno je zadovoljna postignutim rezultatima te očekuje nastavak pozitivnih rezultata i u mjesecima koji nam predstoje.