Početna Događanja Violinmusic4all više od terapije glazbom!

Violinmusic4all više od terapije glazbom!

Zatvorite oči i sjetite se sebe kao dijete… Što ste željeli biti kada odrastete? Pilot, vatrogasac, glazbenik? Jeste li uspjeli u tome? Ili vas je nešto spriječilo?

Znate li da gluha djeca imaju isto snove? Što ih sprječava da budu sve što žele? Gluhoća!

Zahvaljujući profesorici Renati Novoselec, jednu od neostvarenih želja gluhe djece smo uklonili s popisa nedosanjanih snova. Od sada i gluhi mogu biti violinisti, a zahvaljujući jedinstvenoj metodi Violinmusic4all nastaloj nakon više od 15 godina istraživanja, razvoja i sada već trogodišnjeg aktivnog  provođenja razvila profesorica Renata Novoselec. Ova metoda je jedina na svijetu koja se ne oslanja na sluh.

Nije li to čudesno da gluha djeca i odrasli mogu svirati violinu, da svi mogu proizvesti glazbu, potrebna je samo želja za znanjem i nastaje čarolija.

Jeste li ikada pomislili da imate mogućnost biti na koncertu na kojem sviraju gluhi violinisti?

Priliku da čujemo gluhe violiniste imat ćemo u subotu 01.08.2020., u 11 sati ujutro u prekrasnom Paviljonu na Zagrebačkom Zrinjevcu.

Uveličajte ovaj koncert svojim dolaskom jer time dajete podršku gluhim violinistima u njihovoj misiji. Ovim koncertom, kao i svim dosadašnjima, gluhi violinisti na čelu s profesoricom Novoselec žele senzibilizirali javnost o potrebama i mogućnostima gluhih osoba. Svaki njihov nastup im daje snagu, vjeru da mogu ostvariti nove mogućnosti u životu te da nisu ograničeni samo na poslove koji se ne oslanjanju na zvuk. Zahvaljujući ovoj jedinstvenoj metodi i projektu koji pomiče granice (ne)mogućeg, oni su postali violinisti koji ne samo da pomiču vlastite granice, nego i percepcije slušatelja o poveznici gluhoće s mogućnostima produkcijom glazbe!

Uz violiniste iz projekta Violinmusic4all, koji će svirati u pratnji pijanista Maria Penzara, ovom prilikom će nam se pridružiti i bend Dlan u čijem su sastavu  gluhi glazbenici: bubnjar, basist, violinist te vokal na znakovnom jeziku.

Ovaj koncert i projekt Violinmusic4all omogućuje Hrvatska elektroprivreda, tvrtka koja od svog osnutka snažno podržava projekte koji su usmjereni na podizanje kvalitete života u zajednici.

Podržimo Violinmusic4all u njihovoj misiji

Trenutna situacija s COVID-om 19, kao i potres koji je uništio prostore u Centru za odgoj i obrazovanje  Slava Raškaj u kojem djeluje projekt Violinmusic4all, koji je ujedno i dio kurikuluma centra i škole, iznimno je teško utjecao na sve, posebice na gluhu djecu i djecu s poteškoćama.

Naime gluha djeca i odrasli su izolirani od društva cijeli njihov život, ljudi često ne prepoznaju, što smo s njihovim sudjelovanjem u projektu Violinmusic4all promijenili. Kroz aktualne poteškoće, oni su naprasito isključeni iz svoje Violininmusic4all obitelji u kojoj potičemo inkluziju između gluhih, osoba s poteškoćama, ali i umjetnicima i glazbenicima, stoga je naša želja da senzibiliziramo javnost kroz projekt Violinmusic4all sad još jača.

U svijetu ima više od 433 milijuna gluhih i nagluhih osoba. Mi želimo svakome od njih pružiti priliku da, ako želi, postane violinist.

Podržite ih, dođite na koncert i poklonite osmjeh i pljesak gluhim glazbenicima, doŽIVITE Violinmusic4all.

 

 

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here