Početna Izbor Vintage Zagreb festival: Američka rockabilly zvijezda James Intveld 17. rujna u Zagrebu

Vintage Zagreb festival: Američka rockabilly zvijezda James Intveld 17. rujna u Zagrebu

2704
0

Cesarčeva ulica, mjesto događanja Vintage Zagreb festivala, već desetak dana mjesto je susreta prošlosti i sadašnjosti – kulture 1940-ih, 50-ih i 60-ih i tisuća posjetitelja i prolaznika. Sve što je lijepo kratko traje, no prije samog kraja, Vintage Zagreb Festival u četvrtak, 17. rujna, dovodi jednu od najvećih senzacija festivala – Jamesa Intvelda.

James Intveld_Foto 1

Ovaj rockabilly pjevač iz Los Angelesa u povijesti pop kulture ostao je najzapamćeniji po filmu kultnog režisera Johna Watersa “Cry Baby”, u kojem je posudio glas Johnnyju Deppu. Sve što je Depp “otpjevao” u filmu, proizvele su glasnice Jamesa Intvelda. Osim pjevačkog talenta, James se okušao i u filmskim vodama, glumeći s Billyjem Bobom Thorntonom (The Crystal) i Davidom Carradinom (Miracle at Sage Creek), te u režiserskim vodama, snimivši i spot velikom Daleu Watsonu.

Vintage Zagreb 2

“U proteklih desetak dana na festivalu smo imali mnoštvo sjajnih izvođača. Polako ulazimo u završnicu Vintage Zagreba, a dolazak Jamesa Intvelda definitivno je vrhunac cijele priče. James će nam pokazati kako to rade svjetske rockabilly ‘njuške’ ”, rekao je Tomo Ricov, idejni začetnik festivala.

Osim slavne rockabilly zvijezde koja nastupa u četvrtak u 21h, na repertoaru Vintage Zagreb festivala do subote možete uživati u zvucima bendova Johnny and his Rockin’ Tunes i Mississippi Queen, kao i modnoj reviji i radionici vintage šminkanja i frizura. Svaku večer one najizdržljivije vintage fanove čeka after party u Johannu Francku.