Početna _playlist VIDEO: Usain Bolt na Memorijalu Boris Hanžeković

VIDEO: Usain Bolt na Memorijalu Boris Hanžeković

901
0

Usain Bolt nakon berlinskog rekordaDolazak najbržeg čovjeka na svijetu u Zagreb 13. rujna na Memorijal Borisa Hanžekovića više nije upitan. Potvrdio je to na današnjoj konferenciji za novinare i gradonačelnik Milan Bandić koji je također istakao da će vrhunski sportski događaj prenositi preko 150 zemalja.

– Grad će do 13. rujna pružiti apsolutnu logistiku da to prođe u maniri najvećih svjetskih mitinga- rekao je gradonačelnik te najavio tim povodom svečanosti na ulicama i trgovima Zagreba.

Novinarima se obratio i menadžer Mitinga Daniel Wessfeldt, rekavši da ovo nije prvi put da Usain Bolt dolazi u Zagreb. Naime, Bolt je 2006. g. kao još nepoznat sprinter nastupio na utrci na 100 metara u Zagrebu.

– Njegov dolazak nije trošak nego profit i zarada za Grad Zagreb- rekla je direktorica Mitinga i hrvatska prvakinja u bacanju kladiva Ivana Brkljačić.

Dodala je kako je Usain Bolt sportaš s najvećom procijenjenom marketinškom vrijednosti u svijetu, što će sponzori svakako znati iskoristiti. Boltovu novčanu naknadu nije mogla otkriti jer je to poslovna tajna, no budžet Mitinga iznosi 5.300.000 kuna.

– U inozemstvu raspolažu s takvim iznosima u eurima. S ovakvim budžetom mi zaista radimo čudo- dodala je Brkljačić. Otkrila je i da su pri kraju pregovora sa sponzorima te da će se idući tjedan objaviti imena.

Poseban gost na konferenciji bio je Zvonimir Vrančić koji je još 1951. godine trčao na prvom Hanžekovićevom memorijalu.

– Zahvaljujući Milanu Bandiću i Ivani Brkljačić koji su udružili snage, dobili smo jedan zaista veliki miting- izjavio je Vrančić.

Bandić o mitingu

[infopunkt 3262&video=02 nolink]

Wessfeldt o ideji dolaska Useina Bolta

[infopunkt 3262&video=03 nolink]

Brkljačić o koristi dolaska Bolta

[infopunkt 3262&video=04 nolink]

Brkljačić o Boltovoj naknadi

[infopunkt 3262&video=06 nolink]

Brkljačić o budžetu i sponzorima

[infopunkt 3262&video=07 nolink]

Vrančić o prvom Hanžekovićevom memorijalu

[infopunkt 3262&video=05 nolink]

Brkljačić o Mamićevoj podršci

Boltov rekord iz 2009.

[infopunkt 3262&video=08 nolink]