Početna _playlist VIDEO: Spremi smo za papu

VIDEO: Spremi smo za papu

660
0

Josip Bozanić, Marin Srakić, Gordan JandrokovićPripreme za doček Svetog Oca uspješno idu kraju, iako smo imali malo vremena, istaknuo je predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Marin Srakić na konferenciji za novinare povodom apostolskog pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj.

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković istaknuo je da je u tehničkim pripremama za posjet Svetog Oca sudjelovao aktivno čitavi državni vrh i ministarstva. Ministar se osvrnuo i na troškove posjete Svetog Oca – ponovio je da će oni iznositi između 12 i 14 milijuna kuna te je naglasio da je taj iznos znatno manji u usporedbi s pohodima pape drugim državama. Posjet Benedikta XVI. potvrda je političkih odnosa Hrvatske i Svete stolice i potpora našem ulasku u Europsku unije, zaključio je Jandroković.

Kardinal Josip Bozanić rekao je da je veliki interes i vjernika i javnosti i medija za dolazak pape te da će Hrvatska sljedećeg vikenda biti u središtu pozornosti ne samo crkvene, već i civilne javnosti. Upitan o točnom broju vjernika, kardinal je odgovorio da broj raste iz dana u dan te da su prvi reagirali mladi.

Novosti vezane uz samu organizaciju Apostolskog pohoda jesu da će za subotnje druženje pape s mladima biti otvoren i trg ispred Katedrale, a na nedjeljnu svetu misu na hipodromu mogu doći i oni koji kartu neće imati, najavili su Bozanić i Jandroković. (Infopunkt.tv /Online-Zagreb)

[infopunkt 3074&video=01 nolink]

Srakić – imali smo malo vremena

[infopunkt 3074&video=02 nolink]

Jandroković – potvrda odnosa Hrvatske i
Svete stolice

[infopunkt 3074&video=03 nolink]

…troškovi između 12 i 14 milijuna kuna

[infopunkt 3074&video=04 nolink]

Bozanić – akreditirano više od 1200 novinara

[infopunkt 3074&video=05 nolink]

…prvi reagirali mladi

[infopunkt 3074&video=06 nolink]

Jandroković – na Svetu misu na hipodromu
mogu doći i oni bez karte

[infopunkt 3074&video=07 nolink]