Početna Moj Zagreb Video: Prestao pušiti i osvojio 10 tisuća kuna

Video: Prestao pušiti i osvojio 10 tisuća kuna

592
0

U Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo proglašen je pobjednik javnozdravstvene akcije ‘Prestani pušiti i pobijedi’. Javno izvlačenje je održano 12. prosinca u prostorijama Zavoda. Pobjednik je 22-godišnji student iz Cerovca, Tomislav Begić, koji je tako osvojio nagradu u iznosu od 10 tisuća kuna, a pušiti je počeo sa 13 godina. Ovogodišnja akcija organizirana je od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo i branitelje Grada Zagreba, a nagradu je osigurala tvrtka Johnson & Johnson.
[infopunkt 3801&video=09 nolink]
Akcija je trajala od 14. studenog do 11 prosinca 2011. godine, a sudionici su se mogli prijaviti od 4. do 14. studenog. Od sudionika se očekivalo da se tijekom tog razdoblja suzdrže od pušenja, što su morali potkrijepiti pismenom izjavom te izjavom svjedoka. Te izjave su se provjeravale posebnim biokemijskim testom.”Cilj akcije je osvijestiti problem pušenja i dodatno motivirati pušače na odbacivanje te navike” rekao je zamjenik ravnatelja HZJZ-a Krunoslav Capak, dodavši kako je najveći broj prijavljenih do sada bio ispod 3000, dok je za ovogodišnju akciju stiglo 6519 pristupnica.
[infopunkt 3801&video=04 nolink]
Organizatorica akcije, prim. Verica Kralj navela je podatak kako je 75 posto sudionika izjavilo da je već pokušalo prestati pušiti. Iako je natječaj obuhvatio sve dobne skupine pušača, većina sudionika akcije pripadala je dobnoj skupini od 18 do 29 godina. (www.infopunkt.tv)